Herinneringen aan Gay Games Amsterdam 1998

25-jarig jubileum van het grootste lhbti+-evenement ooit in Amsterdam

Op 1 augustus 2023 is het 25 jaar geleden sinds het grootste lhbti+-evenement ooit in Amsterdam neerstreek. Tijdens Gay Games Amsterdam 1998 kleurde de stad roze. In de Prideweek wordt dat herdacht met een minitentoonstelling bij IHLIA.

Tijdens Gay Games Amsterdam 1998 kwamen tienduizenden homoseksuele mannen, lesbische vrouwen en biseksuelen van over de hele wereld naar Amsterdam om mee te doen aan tientallen sport- en cultuurevenementen. Internationaal geldt de Amsterdamse Gay Games als de meest succesvolle Gay Games ooit met ruim 3.000 vrijwilligers, bijna 16.000 deelnemers en in totaal zo’n 275.000 bezoekers.

Voor het eerst wordt het verhaal van Gay Games Amsterdam 1998 in de aanloop naar het 25-jarig jubileum verteld. Wat maakte de Amsterdamse Gay Games internationaal gezien zo bijzonder? Tot welke revolutionaire veranderingen heeft het evenement geleid?

Op de tentoonstelling worden bijzondere objecten gekoppeld aan grappige, ontroerende en soms onthullende herinneringen en foto’s. Bekijk het unieke Frau Antjekostuum en allerlei andere Gay Gamesmemorabilia in de expositie op het IHLIA-plein.

Locatie: IHLIA-plein, Oosterdokskade 143, 3 verdieping (OBA Oosterdok)

Periode: 29 juli – 8 augustus 2022

Foto: Frau Antje in het officiële programma 8 days of Friendship (fotograaf onbekend)

LEES | KIJK | LUISTER

Haal thuis nog meer herinneringen op met de blogs op gaygames1998.ihlia.nl. Tientallen deelnemers, vrijwilligers en organisatoren delen hier hun herinneringen

Fotografie expositie op IHLIA-plein: Fleur Jacobs

Eerdere exposities

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA