WikiVrijdag

De laatste jaren is de internetencyclopedie Wikipedia een veelgebruikte informatiebron geworden. Aangezien IHLIA graag een bijdrage wil leveren aan het verdiepen en uitbreiden van de informatie over lhbti-gerelateerde zaken, kunnen we met Wikipedia als belangrijk platform deze informatie voor nog meer mensen beschikbaar stellen.

Misschien wel met jouw hulp!

Om dit goed aan te pakken, organiseren we in samenwerking met de Gendergap Werkgroep van Wikimedia en Atria, die zich richt op de vrouwgerelateerde onderwerpen, de WikiVrijdag. Deze bijeenkomst vindt iedere maand plaats, afwisselend op locatie bij Atria en IHLIA. Tegelijkertijd organiseren we een bijeenkomst via Zoom. 

Ons doel: deelnemers in staat stellen om zelf meer vrouw gerelateerde en/of lhbti-onderwerpen te beschrijven op Wikipedia.

Iedereen is welkom!

Je krijgt de kans om onder begeleiding je te verdiepen in alles wat met lhbti- en vrouwengerelateerde onderwerpen te maken heeft. En om je te omringen met zowel actueel als historisch materiaal. Maar deze middagen zijn er ook voor iedereen die haar/zijn/hun kennis van een bepaald onderwerp met een breder publiek op Wikipedia wil delen.

Voor de WikiVrijdagen word je om 13:00 uur verwacht op de locatie waar je tot 16:00 uur vrij kunt werken aan artikelen op Wikipedia.

De WikiVrijdag is vrij toegankelijk voor zowel startende als ervaren Wikipediabewerkers. Ervaren Wikipedianen begeleiden je bij je eerste of vervolgstappen op Wikipedia en/of Wikimedia Commons.

Als je interesse hebt en iedere maand twee a drie uurtjes tijd hebt, schrijf je dan iedere maand in!

Eerstvolgende bijeenkomst

Vrijdag 27 januari van 13.00 – 16.00 uur, bij IHLIA – OBA Oosterdok, zaal 4.1
Neem een laptop mee als je komt

Hier kun je ideeën opdoen https://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wikiproject/LHBT/Nog_te_doen

Alvast thuis aan het werk? Bekijk dan deze introductievideo of duik in de handleiding schrijven voor Wikipedia.

Meer informatie over het aanmaken van een account en veel tips vind je hier

Agenda

januari 2023

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA

Agenda

[MEC id=”1825″]

Archief activiteiten

[MEC id=”1896″]