Wikipediaschrijfmiddag

De laatste jaren is de internetencyclopedie Wikipedia een veelgebruikte informatiebron geworden. Aangezien IHLIA graag een bijdrage wil leveren aan het verdiepen en uitbreiden van de informatie over lhbti-gerelateerde zaken, kunnen we met Wikipedia als belangrijk platform deze informatie voor nog meer mensen beschikbaar stellen.

Misschien wel met jouw hulp!

IHLIA organiseert iedere tweede vrijdagmiddag van de maand een schrijfmiddag voor alle geïnteresseerden die een bijdrage willen leveren aan het beschrijven van een van de vele onderwerpen rond de lesbische, homo-, bi- en transgendergeschiedenis en community.

Wikivrijdagen samen met Atria

Vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus is een datum voor de eerstvolgende bijeenkomst bij IHLIA nog niet bekend. Wel worden er in 2022 Online WikiVrijdagen met IHLIA en Atria georganiseerd.

Lees hier meer over. Of ga meteen naar de Wikipediapagina over deze bijeenkomsten

Hiervoor kun je je nog inschrijven!

Iedereen is welkom!

Je krijgt de kans om onder begeleiding je te verdiepen in alles wat met lhbti-erfgoed te maken heeft. En om je te omringen met zowel actueel als historisch materiaal. Maar deze middagen zijn er ook voor iedereen die haar/zijn/hen kennis van een bepaald onderwerp met een breder publiek op Wikipedia wil delen.

Ervaring met schrijven op Wikipedia is niet nodig, vrijwilligers van Wikimedia Nederland zijn aanwezig om je te leren hoe objectieve informatie op Wikipedia beschreven wordt.

Als je interesse hebt en iedere maand twee a drie uurtjes tijd hebt, geef je dan op!

Agenda

januari 2022

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA

Agenda

[MEC id=”1825″]

Archief activiteiten

[MEC id=”1896″]

X