Rondleidingen

IHLIA LGBTI Heritage is gehuisvest in de OBA Oosterdok in Amsterdam. Op de 3e verdieping heeft zij haar informatiebalie, naslagwerken op het gebied van de lhbtiq+-geschiedenis en tentoonstellingsruimte.

Wil je meer weten over het ontstaan van het unieke archief, de uitgebreide collectie en over onze dienstverlening dan is een rondleiding op het IHLIA-plein (op de 3e verdieping) en/of presentatie van een van onze informatiespecialisten altijd mogelijk.

De maximale groepsgrootte is vijftien personen (de groep wordt dan gesplitst) en minimaal vijf personen. Indien je met een grotere groep wil komen laat het dan weten, dan gaan we kijken hoe we dat kunnen organiseren.

De rondleiding vindt plaats binnen onze openingstijden van maandag tot donderdag van 12.00-17.00 uur en varieert van dertig tot zestig minuten.

Toegankelijkheid

Hoewel OBA Oosterdok in het publieke gedeelte toegankelijk is voor personen in een rolstoel, zoals het IHLIA-plein met de expositie en de informatiebalie (3e verdieping), geldt dit niet voor het niet-publieke gedeelte waar de daadwerkelijke archieven zich bevinden. We hebben ook geen invloed op eventuele aanpassingen aan het gebouw.

Helaas is het ook niet mogelijk om met een blindegeleidehond een rondleiding door ons archief te volgen.

Aanmelden voor een rondleiding

Gelieve ruim voor de gewenste datum van de rondleiding, minimaal 3 weken, ons een berichtje te sturen met je aanmelding en eventuele wensen. Mail naar info@ihlia.nl.

Wij nemen vervolgens contact met je op om te overleggen over de mogelijkheden.

De rondleidingen zijn gratis voor studenten. Voor overige groepen vragen we een donatie voor de stichting Vrienden van IHLIA. Maak het eigen gekozen bedrag over naar NL65 TRIO 0320 4750 34 t.n.v. Stg. Vrienden van IHLIA. Zet in de omschrijving ‘Donatie rondleiding’

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA