Exposities

24 juni – 3 oktober 2021
Buitengewone geschiedenis. Transgender in Nederland

Exposities zijn het hele jaar op het IHLIA-plein gratis te bezoeken. Volg hierbij de openingstijden van de OBA.

di t/m vrij: 08.00 – 22.00 uur
za en zo: 10.00 – 20.00 uur
De tentoonstelling ‘Buitengewone geschiedenis. Transgender in Nederland’ vertelt het verhaal van de lange weg van uitstoting en vooroordelen naar emancipatie en erkenning. Zeventig jaar geschiedenis van trans personen in Nederland komt samen in een visueel rijke expositie met levensgrote portretfoto’s, filminterviews en unieke objecten.  
Met persoonlijke verhalen tonen we de moed die mensen hebben (gehad) om zichzelf te zijn, dwars tegen maatschappelijke beelden en verwachtingen in. Ontdek de diversiteit en rijkdom van de Nederlandse transgendergeschiedenis!

Bezoek de tentoonstelling
Doe voordat je naar de OBA komt deze gezondheidscheck. Heb je een van deze vragen met ‘ja’ beantwoord? Kom dan nu niet. Als je alle vragen met ‘nee’ kunt beantwoorden, ben je van harte welkom. 

Ga voor meer informatie over alle maatregelen naar de website van de OBA.

Op 23 juni werd de opening opgeluisterd met een toespraak van Lisa van Ginneken, die onlangs als eerste transgender persoon Tweede Kamerlid werd voor D66, en een panelgesprek met mensen van verschillende generaties die te zien zijn in de tentoonstelling.

De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door:

Archief exposities

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA

X