Steun het werk van IHLIA en word Vriend(in)

Laatste nieuws

> Kim van Dorp nieuw bestuurslid Vrienden van IHLIA

Sinds februari dit jaar heeft het bestuur van Vrienden van IHLIA (VvI) een nieuw bestuurslid in haar midden mogen verwelkomen: Kim van Dorp. De afgelopen maanden heeft zij zich al hard ingezet voor de stichting. De hoogste tijd dus om haar officieel voor te stellen!

> Help jij mee aan ‘Grafrust voor Aaïcha’? 

Aaïcha Bergamin (*1932), Amsterdamse trans vrouw van het allereerste uur, werd op 10 juni 2014 van gemeentewege begraven op St. Barbara in Amsterdam, Westerpark.  

In een algemeen graf, met slechts een nummer. Transgenderhistoricus Alex Bakker en theaterpersoonlijkheid Dolly Bellefleur organiseerden daarop een crowdfundingsactie. Want deze bijzondere pionier verdiende minstens een eigen grafsteen, met haar eigen naam. Nu zijn de standaard tien jaar grafrust bijna voorbij. Om te voorkomen dat het graf wordt geruimd is er geld nodig.  

> 17 maart: lezing Maurice van Lieshout over de eerste generatie homoactivisten in Nederland rond 1900
(gratis toegang voor Vrienden van IHLIA)

In 1912 richtten Jacob Schorer, Lucien von Römer, Arnold Aletrino en M.J.J. Exler de eerste Nederlandse lhbti-organisatie op, de Nederlandse Afdeling van het Wissenschaftlich-humanitäre Komitee. Samen met Hubert Schouten en Henri François zorgden zij vanaf het eind van de negentiende eeuw voor het belangrijkste tegengeluid in het debat over homoseksualiteit.

> Vrienden van IHLIA luidden 2024 in!

Op zondagmiddag 7 januari verzamelden de Vrienden van IHLIA zich in de prachtige Torenkamer op de 7e verdieping van de OBA in Amsterdam voor een inspirerende bijeenkomst, waar voorzitter Josée Rothuizen een dankbare toespraak hield en een terugblik deed op 2023 en Martien Sleutjes het IHLIA-project ‘Roze Levensboeken’ presenteerde.

> Vrienden van IHLIA organiseren de Nieuwjaarsborrel 2024

De Vrienden van IHLIA zijn van harte uitgenodigd voor onze nieuwjaarsborrel op zondag 7 januari, georganiseerd door de Stichting Vrienden van IHLIA. We zijn een inspirerend programma aan het voorbereiden voor de Vrienden met interessante sprekers, gevolgd door een gezellige borrel met de Vrienden.

De Nieuwjaarsborrel ook bezoeken, maar nog geen donateur? Word snel Vriend(in) van IHLIA!

> Mars Planting nieuw bestuurslid Vrienden van IHLIA

Een deel van het VvI-bestuur; van links naar rechts: Mars Planting, Marcel van Steijn, Josee Rothuizen

Als bestuur van de Vrienden van IHLIA willen we graag ons nieuwe bestuurslid Mars Planting voorstellen.

Mars is 26 jaar en afgestudeerd in antropologie. Hen woont bijna drie jaar in Amsterdam, komt oorspronkelijk uit Friesland en heeft hiervoor in Middelburg, Dublin en Kopenhagen gewoond.

> Geweldig nieuws: Sissi’s Expo-Resto schenkt 545 euro aan IHLIA na Amsterdam Pride 2023!

IHLIA-collectiemedewerker Gerrit Weßel (links) en VvI-bestuursvoorzitter Josee Rothuizen (rechts)

De Vrienden van IHLIA (VvI) zijn verheugd en dankbaar voor de gulle donatie van € 545 van Sissi’s Expo-Resto die zij doneren uit hun omzet tijdens Amsterdam Pride 2023. Deze genereuze bijdrage helpt ons bij het voortzetten van ons werk ter ondersteuning van de lhbtiq+-gemeenschap.

> Afscheid van twee gewaardeerde VvI-bestuursleden; zit jij bij de volgende vergadering aan tafel?

In september heeft het bestuur van de Vriendenstichting afscheid genomen van twee gewaardeerde bestuursleden, Paul Overdijk en Werner Zonderop.

> Vrienden van IHLIA aanwezig op Roze Zaterdag 2023 in Goes

Na de geslaagde bijdrage aan de Roze Zaterdagen in Leeuwarden en Rotterdam en de Eurogames in Nijmegen waren de bestuursleden van de vriendenstichting deze keer afgereisd naar Zeeland.

> Stichting Vrienden van IHLIA(VvI) zoekt een bestuurslid

Met het vertrek van een van onze bestuursleden is er plaats voor een nieuw bestuurslid.

Over de Vrienden van IHLIA

De Stichting Vrienden van IHLIA (VvI) stimuleert mensen om met een financiële donatie bij te dragen aan de instandhouding en groei van de collectie van IHLIA. Daarmee worden bijzondere publicaties aangeschaft die voor IHLIA zelf te duur zijn, maar worden ook projecten van IHLIA zoals Queering the collections gesteund.

Op deze manier zorgen we er met elkaar voor dat relevante informatie over homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen, trangsgenders, interseksuelen, hun geschiedenis, leefwereld en cultuur behouden en beschikbaar blijft.

Steun dus het werk van IHLIA en word Vriend(in)! Dat kan al voor slechts € 35 per jaar. Het is ook mogelijk om een eenmalige donatie te doen of een legaat na te laten.

Beeld: No straight lines: the rise of queer comics

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA