Foto’s

De Vrienden van IHLIA organiseren jaarlijks een aantal activiteiten of reizen door het land om het werk van (de Vrienden van) IHLIA te promoten. Op deze pagina vind je een selectie van deze bijeenkomsten met foto’s. We hopen je graag een keer te ontmoeten!

Nieuwjaarsreceptie Vrienden van IHLIA

Op zondagmiddag 7 januari verzamelden de Vrienden van IHLIA zich in de prachtige Torenkamer op de 7e verdieping van de OBA in Amsterdam voor een inspirerende bijeenkomst, waar voorzitter Josée Rothuizen een dankbare toespraak hield en een terugblik deed op 2023 en Martien Sleutjes het IHLIA-project ‘Roze Levensboeken’ presenteerde.

Sleutjes vertelde dat er inmiddels 55 levensboeken zijn uitgegeven. Met tomeloze inzet door de schrijvers, de vertellers, Gemma, Herman én Martien. De meeste zijn ook online te lezen.

Martien enthousiasmeerde de aanwezigen met het idee om persoonlijke verhalen van lhbtiq+-personen vast te leggen en te documenteren, met als doel een rijke en diverse collectie te creëren. Roze levensboeken vertellen persoonlijke verhalen maar geven ook een tijdsbeeld en op deze manier gaan verhalen niet verloren.

De middag werd afgesloten met een levendige receptie en een mooie groepsfoto kon natuurlijk niet uitblijven!

Roze Zaterdag 2023 in Goes

Na de geslaagde bijdrage aan de Roze Zaterdagen in Leeuwarden en Rotterdam en de Eurogames in Nijmegen waren de bestuursleden van de vriendenstichting deze keer afgereisd naar Zeeland.

Daar hadden we een kraampje geregeld om een paar leuke items uit het IHLIA-archief te laten zien zoals T-shirts, oude magazines en buttons.

Het was een bijzondere dag want het was de eerste keer dat Roze Zaterdag in Zeeland werd georganiseerd. Daar merkten we niets van, want de organisatie van Roze Zaterdag door Stichting Goes Marketing was zeer professioneel en de bezoeker waren in groten getale aanwezig.

Ook de informatiemarkt op Bleekveld werd goed bezocht. Aan de kraam spraken we met oude bekenden, trouwe vrienden maar ook veel nieuwe aanwas die we konden laten kennismaken met IHLIA. We hebben verteld over de mooie IHLIA-organisatie en er waren zelfs mensen die zichzelf terugvonden in de historische magazines die bij de kraam lagen. Er zijn leuke gesprekken gevoerd en ook contacten gelegd met andere vrijwilligers aan de kramen zoals de BI+-organisatie en onze buren van de anti-discriminatievoorziening in Zeeland.

In de avond hebben we na het eten gedanst en meegezongen met Gerard Joling, Johnny Logan en geswingd met Ruth Jacott.

Om 23:00 gingen bij ons de lichtjes uit en zijn we afgehaakt. Wat een leuke kennismaking met GOES. Goes tot gauw! En hopelijk hebben we er leuke nieuwe Zeeuwse vrienden bij!

We nemen ons voor volgend jaar op 22 juni 2024 in Groningen op Roze Zaterdag te staan!

EuroGames Nijmegen 2022

VvI-bestuursleden Marcel en Werner stonden op zaterdag 30 juli op de informatiemarkt van de EuroGames Nijmegen 2022.

EuroGames is het belangrijkste lhbti-sportevenement dat openstaat voor iedereen ongeacht sekse, leeftijd, ras, geloof, seksuele voorkeur of handicap. Sinds 1992 vind het evenement elk jaar plaats in een Europese stad – dit jaar was Nijmegen aan de beurt. In 19 verschillende sporten deden er ongeveer 2.000 deelnemers van alle niveaus mee.

Bij de VvI-stand konden belangstellenden kennis nemen van IHLIA en haar werk.

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA