Tweede Wereldoorlog

IHLIA is officieel deelnemer van Netwerk Oorlogsbronnen. Inmiddels zijn meer dan 800 bronnen in de collectieportal Oorlogsbronnen.nl opgenomen.

IHLIA-collega Martien Sleutjes schreef voor de website van Oorlogsbronnen een inleidende tekst over de collectie ter kennismaking.

Zo schrijft hij over Jaap van Leeuwen, over Gerrit Jan Vos die ongeveer 4000 foto’s van voornamelijk mannen in uniform verzamelde, de Duitser Rolf A. Döhrn en ‘zijn bizarre leven als roze Duitser’, en over Marian van de Ruit.

Project ‘Digitalisering en ontsluiting WOII-collectie’

Onlangs is de subsidieaanvraag van IHLIA voor het project ‘Homoseksualiteit in en rond de Tweede Wereldoorlog. Digitalisering en ontsluiting collectie IHLIA LGBTI Heritage’ door het Mondriaan Fonds toegekend.

Het project maakt het WOII-bronnenmateriaal uit de IHLIA-collectie beter toegankelijk door het te digitaliseren en beschikbaar te maken via de IHLIA-website, IHLIA’s digitale bibliotheek en de website van Netwerk Oorlogsbronnen (NOB) Oorlogsbronnen.nl. De IHLIA-selectie hierop wordt flink uitgebreid: van de momenteel 800 bronnen naar maar liefst 2500. Door de beschrijvingen te vernieuwen en verbeteren worden deze beter vindbaar.

Klik hier voor het nieuwsbericht met meer informatie over de toekenning van de subsidie.

Op deze pagina houden we je op de hoogte van al het nieuws omtrent dit mooie project: van de vorderingen tot de verhalen uit deze collectie:

Meer lezen project ‘Digitalisering en ontsluiting WOII-collectie’

Ook interessant

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA

Agenda

[MEC id=”1825″]

Archief activiteiten

[MEC id=”1896″]