Kim van Dorp nieuw bestuurslid Vrienden van IHLIA

Sinds februari dit jaar heeft het bestuur van Vrienden van IHLIA (VvI) een nieuw bestuurslid in haar midden mogen verwelkomen: Kim van Dorp. De afgelopen maanden heeft zij zich al hard ingezet voor de stichting. De hoogste tijd dus om haar officieel voor te stellen!

Als onderdeel van de lhbtiq+-gemeenschap heeft Kim zich op meerdere manieren beziggehouden met de jongere gemeenschap binnen Utrecht. Zo heeft zij zich als voorzitter van SIB Utrecht ingezet voor de registratie van persoonlijk voornaamwoorden voor leden en heeft ze bijgedragen aan een veilig sociaal klimaat in Utrecht door het opstellen van een intentieverklaring over studentenwelzijn. Ook is ze vrijwilliger bij de Savannah Bay, de queer boekenwinkel in Utrecht.  

Beeld: de huidige samenstelling van het VvI-bestuur. Van links naar rechts: Marcel van Steijn, Josee Rothuizen, Kim van Dorp, Mars Planting, Janfrans van der Eerden

Kim is al langere tijd bekend met IHLIA. Door haar scriptie over constructie van de aids-epidemie als een veiligheidsprobleem in de jaren 80 en 90 in Nederland, heeft ze vele dagen in het archief gespendeerd.  

Kim: ‘Door mijn historisch ingegeven opleidingen, identificeer ik mij toch deels als historicus. Als historicus weet ik hoe belangrijk het verleden is voor het heden en de toekomst. Het is daarom belangrijk dat archieven kunnen blijven bestaan en kunnen groeien, om zo de geschiedenis van de queergemeenschap te kunnen waarborgen.

‘Ik ben altijd actief geweest naast mijn studie, en ik ga met vol enthousiasme naast mijn baan aan de slag bij VvI, om nieuwe mensen te leren kennen, te interacteren met nieuwe perspectieven en vooral om bij te kunnen dragen aan het floreren van IHLIA.’

Deel dit berichtFacebookXWhatsApp

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA