Vrienden van IHLIA aanwezig op Roze Zaterdag 2024 in Groningen

Na voorgaande jaren aanwezig te zijn geweest op de Roze Zaterdagen van Leeuwarden, Rotterdam en Goes zijn de bestuursleden voor deze editie afgereisd naar het verre noorden. 

Daar stonden we met vele andere organisaties met een kraampje op de informatiemarkt. Daardoor hebben we een aantal pareltjes uit het IHLIA-archief kunnen tentoonstellen, van T-shirts tot buttons en inkijkexemplaren van magazines, tijdschriften en pamfletten. 

Beeld boven: het VvI-bestuur, van links naar rechts: Mars Planting, Marcel van Steijn, Janfrans van der Eerden, Kim van Dorp, Josee Rothuizen 

De zon heeft de hele dag prachtig geschenen en de bezoekers waren in groten getale aanwezig. Bij de kraam spraken we met oude bekenden, trouwe vrienden en ook veel nieuwe mensen die graag kennis wilden maken met IHLIA. Groningen is een van de grootste studentensteden, waardoor veel jonge mensen aanwezig waren. Leuk om deze jongere generatie te introduceren bij het archief! 

Naast dat er dingen bekeken konden worden, konden bezoekers dit jaar ook aan de slag bij onze kraam. Voor het eerst hadden we een buttonmachine waarmee mensen hun eigen buttons konden ontwerpen en laten drukken; de inspiratie kon je bijvoorbeeld halen uit de aanwezige materialen. Ongeveer vijftig mensen zijn nu trotse eigenaar van een zelfontworpen button. Ook vroegen we bezoekers van de kraam wat hun ‘queerstrijd’ momenteel is, in het kader van de verrechtsing van de maatschappij en politiek en antitransgenderbewegingen. We kregen veel verrassende antwoorden, van verbeterde toegang tot transzorg tot het tegengaan van polarisatie.

In de avond hebben we na het eten genoten van het feestprogramma, met onder andere optredens van Willeke Alberti, Sophie Straat en House of Vineyard.  

Al met al was het een mooie dag en kijken we met plezier uit naar de volgende editie. Tot 2025 in Zaanstad!

Deel dit berichtFacebookXWhatsApp

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA