Trans in Amsterdam

Fotoserie van Jasmine de Vries over transgenderorganisaties

Transgender Netwerk Nederland (TNN) bestaat tien jaar en viert dit jubileum met de expositie Trans in Amsterdam. Een fotoserie over Amsterdamse transgenderorganisaties die elk iemand uit hun bezoekerspubliek hebben voordragen om geportretteerd te worden.

De geportretteerde poseert op een plek die van belang is geweest voor henzelf én de transbeweging. Zo laten we zien wat trans mensen verbindt en empowert, waar is samengewerkt en waar herkenning is gevonden. Zo worden stukjes geschiedenis zichtbaar die van levensbelang zijn geweest voor de transgenderbeweging.

De fotoserie daagt de kijker uit om zich in te leven in hun transgender buurtbewoners. Daarnaast wordt aan de hand van quotes toegelicht wat de betekenis van die locaties in Amsterdam is geweest voor trans mensen. Een kijkje in de lokale community die voor velen onbekend is, kan vooroordelen wegnemen en kan de afstand tussen groepen verminderen. Ook kan het mensen helpen die zelf trans zijn en niet weten waar ze in de stad allemaal terechtkunnen.

Onderdeel van de expositie is een speciale publieksprogrammering met activiteiten waarbij bezoekers in gesprek kunnen gaan met personen van verschillende transorganisaties.

Locatie: IHLIA-plein, Oosterdokskade 143, 3 verdieping (OBA Oosterdok)

Periode: 8 september – 3 november 2019

Fotografie: Jasmine de Vries

Productie: Gabriël Bos

Deelnemende organisaties: Café Lellebel / Danaë Trans-Missie / Het Jongensuur / Man.ish Cave / Mariposa / TransAmsterdam / 
TranScreen / Transgender Netwerk Nederland /  Transgenders Amsterdam / Transketeers / Trans United Nederland / Transvisie Zorg Jeugd

Eerdere exposities

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA