Achter elk wolkje schijnt de zon

Peter Bartels

Schrijver: Sjaak Lammerts

Boek 44.

Peter is geboren in 1939 in Tilburg als zoon van een kleermaker. Tilburg was in die tijd een stad met veel textielindustrie. Op 15-jarige leeftijd gaat hij werken in de textielindustrie. Later volgt hij naast zijn werk een opleiding tot modeontwerper aan de kunstacademie in Utrecht.

Hoewel Peter al op jonge leeftijd seksuele gevoelens voor jongens had, is hij eerst met een vrouw getrouwd. In 1964 trouwde hij met Corry, de moeder van zijn drie kinderen.

Na de scheiding woonde hij tien jaar alleen, waarna hij in 1987 met Klaas, de liefde van zijn leven, ging samenwonen. In 1997 trouwden zij. Na het overlijden van Klaas in 2001, hertrouwde Peter in 2003 met Peter (Peter & Peter). Deze tweede Peter is sinds 2006 de donorvader van een dochter. Peter voelt zich sterk verbonden met zijn eigen kinderen, kleinkinderen en met de kinderen van Klaas en tweede Peter.

Sinds de jaren tachtig is hij actief als professioneel kunstenaar. Hij maakt schilderijen, beelden en grafiek en heeft nog altijd inspiratie om iets nieuws te maken.

Peter is een gevoelige man die het belangrijk vindt de juiste dingen te doen. Hij is al sinds de oprichting in 1990 lid van een beweging met de naam Eleutheropedie (Vorming tot Vrijheid). Deze groep is voor hem zeer waardevol.

Op zijn 57e is hij gestopt met roken en hij heeft daarna een succesvolle sportloopbaan opgebouwd met vele persoonlijke records en halve en hele marathons.

Presentatie levensboek
In aanwezigheid van echtgenoot, kinderen, stiefkinderen, broers en enkele andere familieleden ontving Peter Bartels op 11 mei het eerste exemplaar van zijn levensboek.

Lees het nieuwsbericht hier.

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA