Levensboek van Peter Bartels gepresenteerd

In aanwezigheid van echtgenoot, kinderen, stiefkinderen, broers en enkele andere familieleden ontving Peter Bartels op 11 mei het eerste exemplaar van zijn levensboek.

Herman Boers, coördinator van de collectie Roze Levensboeken, overhandigde de eerste exemplaren van het boek met de titel Achter elk wolkje schijnt de zon aan Peter en aan de schrijver van het boek Sjaak Lammerts.

Beeld: Herman (links) overhandigt de eerste exemplaren aan Peter (rechts) en Sjaak (foto gemaakt door Martien Sleutjes)

Zowel Peter als Sjaak kijken met plezier terug op de gesprekken die zij afgelopen jaar hadden om het levensverhaal op te kunnen schrijven. De gesprekken brachten veel herinneringen en soms ook emoties bij Peter naar boven. Sjaak wist uit de vele verhalen van Peter juist die woorden en zinnen op te schrijven die ook de eigenheid van Peter goed weergeven.             

Als onderdeel van het project schenkt de verteller een exemplaar van zijn of haar levensboek aan een organisatie of instelling naar eigen wens. Peter overhandigde daarom zelf zijn boek aan Hilde van Wijngaarden, hoofd van de bibliotheek van Vrije Universiteit Amsterdam én dochter van Peters grote, overleden liefde Klaas. Hilde voegt het boek toe aan de Pride Collection van de VU-bibliotheek.

Naast trots te zijn op het boek van Peter vindt Hilde het ook belangrijk dat verhalen van (oudere) lhbtiq+’ers bewaard blijven en breder verspreid worden.

De tekst loopt door onder de afbeelding

V.l.n.r.: Herman, Sjaak, Peter en Hilde (foto gemaakt door Martien Sleutjes)

Een exemplaar van Peters levensboek staat ook in de bibliotheek van IHLIA op de derde etage van de OBA in Amsterdam. Het verhaal is ook hier helemaal te lezen.

Achter elk wolkje schijnt de zon is de 44ste editie van de collectie Roze Levensboeken van IHLIA.

De levensboeken voor deze collectie worden voor een deel gefinancierd door de Vrienden van IHLIA.

Deel dit berichtFacebookXWhatsApp

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA