Nieuw levensboek (#56!): Durf te leven

Zo’n 35 familieleden, vrienden, buren en kennissen waren 18 juni in het Nijmeegse Roze Huis voor de presentatie van het levensboek van Ferdinand van Keeken. Met als titel Durf te leven schreef hij samen met Sjaak Lammerts zijn levensverhaal.

Het boek kun je hier in zijn geheel lezen.

Bevrijding

Terugblikkend op zijn leven zegt Ferdinand dat hij drie keer uit de kast is gekomen: de eerste keer toen hij achttien was, maar nog wat ‘op de rem’ bleef; de tweede keer op zijn dertigste waarna hij een paar ‘wilde jaren’ beleefde en de derde keer is na de therapie van zo’n tien jaar geleden en hij eindelijk durft te zijn wie hij is. Zijn levensboek is zijn vierde coming-out wanneer het niet meer binnen de beslotenheid van de familie blijft en het als een bevrijding voelt.

Nederlands Dagboek Archief

Zoals elke verteller schonk Ferdinand een boek aan een instelling of organisatie naar keuze. In dit geval was dat het Nederlands Dagboek Archief. Het archief – onderdeel van het Meertensinstituut – verzamelt dagboeken van gewone mensen, omdat de geschiedenis van de gewone mens onderbelicht is in de geschiedschrijving. Ferdinand heeft toegezegd dat ook zijn dagboeken op den duur naar het archief gaan.

Deel dit berichtFacebookXWhatsApp

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA