IHLIA-voorzitter Koen Hilberdink over Johan Polak en twee andere interessante activiteiten

Johan Polak

De komende weken staan er drie interessante activiteiten op het programma die worden georganiseerd door organisaties die IHLIA een warm hart toedraagt.

Het gaat om bijeenkomsten met een lhbti-thema. Hieronder volgt een overzicht:

Dinsdag 5 oktober: Full Circle: Gert Jonkers

Een avond in Felix Meritis met Gert Jonkers, oprichter Butt Magazine, dat IHLIA op 1 nummer na compleet heeft.

In de tweede editie van Full Circle gaan we in gesprek met the fantastic man behind the scenes, Gert Jonkers, over het opzetten van een imperium van 4 succesvolle bladen met zijn compagnon Jop van Bennekom, internationaal publiek bereiken vanuit het kleine Nederland, zijn eigen hoogtepunten, fuck ups en meer.

Donderdag 7 oktober: Biografie en psychoanalyse; IHLIA-voorzitter Koen Hilberdink over Johan Polak

Donderdag 7 oktober om 20:00 gaan biograaf Dr. Koen Hilberdink en psychoanalytica Rolien van Mechelen in gesprek over het veelbewogen leven van uitgever, essayist en vertaler Johan Polak, van de uitgeverij Polak & Van Gennep, later bekend als Atheneum – Polak & Van Gennep.

Samen proberen zij deze fascinerende figuur beter in beeld te brengen, en gaan ze op zoek naar sporen uit het verleden in het heden. Werkwijze, uitgangspunten en overeenkomsten komen aan de orde en verschillen worden niet geschuwd.

Dinsdag 2 november: Margriet van Heesch over Judith Butler

Er is geen denker die meer invloed heeft gehad op het hedendaagse denken over genderongelijkheid dan de Amerikaanse filosoof Judith Butler.

Cultuurwetenschapper Margriet van Heesch presenteert het gedachtegoed van Butler en hoe haar rigoureuze omdenken vleugels gaf aan een nieuwe generatie feministen en aan de huidige lhbtiq+-beweging.

Deel dit berichtFacebookXWhatsApp

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA