Ondernemen, werken en genieten

Gerard van Beuningen

Schrijver: Sjaak Lammerts

Boek 54.

Gerard kijkt met grote tevredenheid terug op zijn leven tot heden. Hij is geboren in 1942 in een boerengezin nabij Nijmegen. Op zijn dertiende werd hij door de paters jezuïeten gezien en zat hij bij hen in het internaat om opgeleid te worden tot kloosterling. Ondanks alles kijkt hij met tevredenheid terug op zijn vorming aldaar, maar met het geloof heeft hij niets. Op zijn 17e kiest hij ervoor het internaat te verlaten.

Na militaire dienst belandt hij via de KLM in de horeca en woont en werkt hij in Amsterdam. Hij leert de tien jaar oudere Wim kennen. Met een time-out van vier jaar blijven ze veertig jaar samen, tot Wims overlijden op 75-jarige leeftijd. Beiden hebben een eigen onderneming en werken hard. Wim heeft een stempel gedrukt met zijn activiteiten in de wereld van de schoonheidsspecialisten en Gerard verdiende een goede boterham met de verkoop van lesmateriaal en cosmetica.

Samen reisden ze voor hun werk de hele wereld over en knoopten daar veelal eigen vakanties aan vast. Wim was graag in Azië en Gerard ging af en toe mee. Gerard maakt graag mooie reizen in zijn eentje.

Na Wims dood is Gerard gehuwd met Martin met wie hij de laatste tien jaar van zijn loopbaan met veel plezier een klein hotel in Duitsland heeft geleid. Martin en Gerard zijn 38 jaar bevriend.

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA