Je doet het gewoon

Tineke Teunen

Schrijver: Johanna van der Wees

Boek 46.

Geboren kort na WOII groeit Tineke Teunen op bij kerkelijk en politiek meelevende ouders in een samenleving die indringend aan het veranderen is.

Door de toenemende welvaart in Nederland, de geleidelijke ontzuiling van organisaties en instituten en de democratisering in bedrijven en instellingen, en niet in de laatste plaats door de tweede feministische golf in de 70’er jaren van de vorige eeuw, werd zij volwassen in sterk veranderende en soms woelige tijden en is zij al vroeg aangehaakt bij veel activiteiten op het gebied van bewustwording en emancipatie.

Als zij dan lesbisch blijkt te zijn komt vanzelfsprekend ook de strijd voor homorechten en tegen discriminatie in haar aandachtsveld en door haar eigen positieve start in de homowereld en de vanzelfsprekende acceptatie van haar directe omgeving kan zij zich onbekommerd inzetten voor gelijkheid en erkenning.

Nu zij inmiddels 75 jaar geworden is, is er nog niets van de energie en strijdlust verdwenen. De homo- en vrouwenbeweging heeft in haar een vrolijke, hardwerkende pleitbezorger voor gelijkheid, die op heel veel momenten en plekken aandacht heeft gevraagd voor discriminatie en onrecht en op evenzoveel momenten en plekken oplossingen heeft bedacht en veranderingen heeft mogelijk gemaakt. Dat heeft zich niet alleen beperkt tot de lhbti-beweging, ook voor vrouwen, kunstenaars en bewoners in achterstandswijken heeft zij haar talenten ingezet.

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA