Ik bezit een geweldige levensdrift

Lenneke Slinkert

Schrijver: Jacqueline JMM Janssen

Boek 48.

Als jonge au-pair is ‘haar mevrouw’ al verkikkerd op haar. Er volgen vele flirts met vrouwen en de vrouwenliefde, vóórdat uiteindelijk de grote vrouwenliefde in haar leven komt

Met haar vader deelt zij het leitmotiv sociale rechtvaardigheid. Met deze insteek voelt zij zich thuis in de hippiecultuur en flowerpowerbeweging. Ze maakt zich sterk voor de arbeidersbeweging via Release en later via FNV.  Ze doet heel actief mee aan Abortus Vrijdemonstraties en verovert tenslotte een unieke plaats in de lesbische beweging.

Vijf jaar lang hebben we Uitgeverij Furie als toonaangevende club binnen de lesbische beweging omhelsd. Lenneke Slinkert is één van de twee oprichters. 

Tussen 1983 en 1988 brengt Furie dertig titels uit, die – voor het merendeel – als zoete broodjes over de toonbank gaan.

Het groepje vrijwilligers ontwikkelt zich tot een serieuze partij, die wordt opgekocht door een professionele Uitgeverij In de Knipscheer. Rosa Pollé, de andere oprichter, gaat mee als betaalde redacteur.

In de 90’er jaren – inmiddels opgeleid als vrouwenhulpverlener – verwerft zij een rol als directeur binnen een Blijf van mijn Lijforganisatie en brengt daar tegelijkertijd veel innovatie in de werkuitvoering. Haar eigen ervaringen met nieuwe methoden van hulpverlening vormen een bron van inspiratie.

Een rode draad in haar leven is haar omgang met verschillende ziektes en een kwetsbaar lichaam. Zij laat overtuigend zien hoezeer mentale kracht en vechtlust bepalend zijn voor een vitaal leven. Tegelijkertijd weet zij hoe belangrijk en doorslaggevend de bijdrage en zorg van haar geliefde, haar partner Ida, in haar leven is.

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA