Vanaf december openen we Grant Watsons uitgebreide archief van interviews over radicale levenspraktijken

How We Behave presenteert materialen van onderzoeker Grant Watsons uitgebreide archief van interviews over radicale levenspraktijken die hij over een periode van meer dan tien jaar heeft afgenomen en verzameld.

Met de Franse filosoof Michel Foucaults notie van ’technologieën van het zelf’ als uitgangspunt, wordt Watsons verzameling gedreven door een interesse in het aanhoren van verhalen van mensen – mensen die zich meestal in kunstenaarskringen bevinden; meer aan de randen dan in het midden; soms, maar niet noodzakelijkerwijs, verbonden zijn aan de politiek; zichzelf vaker als queer beschouwen dan ‘puur’ lhbtiq+ en bevoorrecht zijn in de zin van het hebben van cultureel kapitaal, maar vaak onder onzekere economische omstandigheden leven.

De tentoonstelling biedt bezoekers een brede selectie van materialen uit het How We Behave-archief, waaronder transcripties, geluidsopnamen en videoportretten met geïnterviewden uit verschillende wereldsteden: van San Francisco tot São Paulo, Utrecht tot Delhi, Athene tot Amsterdam. De tentoonstelling wordt verrijkt met een selectie van materialen gerelateerd aan (een) radicale levenspraktijk(en) uit IHLIA’s collectie, aangezien we een internationaal archief van lhbti-geschiedenissen zijn.   

How We Behave / An Archive of Radical Practice is een samenwerking tussen IHLIA en If I Can’t Dance, I Don’t Want To Be Part Of Your Revolution

De tentoonstelling is vanaf 11 december een maand lang bij IHLIA op het IHLIA-plein gratis te bezoeken.

De opening vindt plaats op 10 december van 16.00 – 18.00 uur.
Let op: dit programma is Engelstalig

Deel dit berichtFacebookXWhatsApp

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA