Speciale Vriendenavond tijdens Roze Filmdagen

Eindelijk is het zover – de samenleving gaat weer open en dat betekent ook dat de Stichting Vrienden van IHLIA (VvI) deel kan nemen aan de Roze Filmdagen (RF).

Dit lhbti-filmfestival vindt van 10 – 20 maart 2022 plaats in het Ketelhuis en de Westergasfabriek. De VvI nodigt de donateurs van IHLIA graag uit om op 16 maart op de Roze Filmdagen Vriendenavond aanwezig te zijn.

De Roze Filmdagen zijn een jaarlijks terugkerend evenement in maart. Er worden films en documentaires met een lhbti-thema vertoond. In 2020 is het festival vanwege corona afgelast en het afgelopen jaar was er een online only-editie. We zijn blij dat we nu weer in levenden lijve ons event tijdens het festival kunnen meemaken en jou daar kunnen ontmoeten.

Als Vrienden van IHLIA willen we ons daar graag presenteren, omdat het vertellen van verhalen uit en over de lhbti-beweging tot de kern van onze missie behoort. Het is ook een mooie gelegenheid om het belang van IHLIA als dé lhbti-erfgoedinstelling over het voetlicht te brengen. En om weer eens in contact te komen met oude en nieuwe vrienden van IHLIA.

Programma

Op de Vriendenavond vertonen we de documentaire No straight lines: the rise of queer comics – VS 2021, 79 min., Engels gesproken (niet ondertiteld), Vivian Kleiman.

De documentaire is een hartverwarmende geschiedenis van vijf slordige en baanbrekende cartoonisten die alles in beeld brachten, van de aids-crisis, coming-out en het homohuwelijk tot thema’s als ras, geslacht en handicap.

Ze gingen in op de humor in het leven van homo’s in een veranderende wereld, en de dagelijkse bezigheden van liefde, seks en gemeenschap. Hun werk is grappig, slim en diepgaand, en biedt een unieke, ongecensureerde kijk op lhbtq+-levens vanaf de jaren zeventig, beginnend in een tijd waarin er geen andere echte queerverhalen in de populaire cultuur waren.

Vooral de Amerikaanse lesbische tekenaars en schrijfsters Mary Wings en Alison Bechdel blinken uit in de humorvolle en strijdbare manier waarop ze deze verhalen verbeelden.

Aansluitend aan No straight lines: the rise of queer comics is er tijdens de borrel gelegenheid nog even na te praten met een glas in de hand.

Aanmelden

Je kunt jezelf tot en met 9 maart per mail via wzonderop@gmail.com aanmelden, zodat we weten op wie we mogen rekenen. Je mag een introduce(e) meenemen; vermeld s.v.p. de naam in de e-mail.

Omdat er een beperkt aantal plaatsen (50) is, verwachten we ook dat je echt komt. Mocht het onverhoopt niet lukken om te komen, laat het dan tijdig (eveneens per mail) weten.

Deel dit berichtFacebookXWhatsApp

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA