Upload je foto

Opening expositie Protest2Pride

De foto’s van Marian fungeren als een genuanceerd historisch verslag, een bijdrage aan ons collectieve geheugen en begrip. Ze nodigen ons uit om in hun wereld te stappen en na te denken over hoe we ons verhouden tot het huidige activisme en de manieren waarop we het documenteren. 

Ook jij kunt bijdragen aan het culturele geheugen voor de toekomstige generaties door jouw momenten van activisme toe te voegen aan de expositie. Hierbij verbreden we de manier waarop we lhbtiq+-protesten en Pride bezien. 

Bij de opening van de expositie nodigen we je uit om met elkaar in gesprek te gaan over activisme, fotografie en herinnering. Samen geven we hier een creatieve draai aan.

Deel vóór 12 juli een persoonlijke foto die voor jou een moment van activisme vertegenwoordigt. Neem dit zo breed als je wilt! We zullen de foto’s afdrukken*, waarna je jouw bijschrift kan toevoegen en de foto kan decoreren, of hoe je de betekenis van de foto dan ook creatief wil uitdrukken.

Met jouw toestemming zullen we de foto toevoegen aan de tentoonstelling en/of aan ons IHLIA-archief. Op deze manier dragen we vandaag bij aan het culturele geheugen van onze gemeenschap in al zijn diversiteit voor toekomstige generaties.

* ter plaatse printen is mogelijk als je ze niet vóór het evenement kunt uploaden 

Het is overigens geen voorwaarde om een foto aan te leveren om bij de opening aanwezig te kunnen zijn

In gesprek over activisme, fotografie en herinnering
We leggen ons leven continu vast door het maken van foto’s, bedachtzaam en automatisch tegelijkertijd. Het is moeilijk voor te stellen wat er van deze enorme hoeveelheid foto’s en herinneringen zal worden. Goed gecureerd delen we onze foto’s, maar vaak genoeg staan ze gewoon op onze telefoons, ongezien, totdat we geen opslagruimte meer hebben.

Maakt de verspreiding van beelden ze minder krachtig, of biedt het ruimte voor meer mensen om hun stem te laten horen? Is het delen van een protestfoto op sociale media hetzelfde als het toevoegen ervan aan een openbaar archief? Hoe kan een foto verschuiven van een individuele, persoonlijke herinnering naar een onderdeel van een groter historisch of politiek verhaal?

Samen zullen we nadenken over wat het betekent om te protesteren of te pleiten, en de verschillende manieren waarop we onze vastgelegde momenten kunnen begrijpen of ‘framen’. Onder het genot van een drankje nemen we tijdens dit interactieve event de tijd om na te denken over hoe we veranderingen tot stand brengen en ze vastleggen. 

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA