Mars Planting nieuw bestuurslid Vrienden van IHLIA

Als bestuur van de Vrienden van IHLIA willen we graag ons nieuwe bestuurslid Mars Planting voorstellen.

Mars is 26 jaar en afgestudeerd in antropologie. Hen woont bijna drie jaar in Amsterdam, komt oorspronkelijk uit Friesland en heeft hiervoor in Middelburg, Dublin en Kopenhagen gewoond.

Beeld: een deel van het VvI-bestuur; van links naar rechts: Mars Planting, Marcel van Steijn, Josee Rothuizen 

Op verschillende manieren heeft Mars zich beziggehouden met de lhbtiq+-gemeenschap. Hen heeft korte tijd geschreven voor Transinfo als onderdeel van TNN, heeft in Kopenhagen meegewerkt aan het opzetten van een queerclub op de universiteit, en heeft voor TRANS magazine enkele artikelen geschreven en de social media verzorgd. Daarnaast was hen het afgelopen jaar voorzitter van A.S.V.Gay.

Mars is bekend met IHLIA. Zo heeft hen een paar jaar geleden een artikel geschreven over de tentoonstelling van Transgender Nederland en een video-interview gedaan met Alex Bakker op locatie. Als voorzitter van A.S.V.Gay regelde hen ook een rondleiding bij het archief.

Mars: ‘Door mijn persoonlijke interesse voor queergeschiedenis draag ik IHLIA een warm hart toe en vind ik het erg belangrijk dat het archief blijft groeien en goed verzorgd blijft. Hierbij zijn donateurs natuurlijk van groot belang, dus voeg ik me graag bij Vrienden van IHLIA om hier zorg voor te dragen.

‘Ook lijkt het me leuk om na mijn bestuursjaar bij A.S.V.Gay actief te blijven binnen de lhbtiq+-gemeenschap van Amsterdam, en mensen te leren kennen buiten mijn eigen huidige kring. Daarnaast denk ik dat ik aan de VvI het perspectief en de connecties van een jonger persoon kan bijdragen.’

Het bestuur van de stichting Vrienden van IHLIA bestaat nu uit de volgende personen: Marcel van Steijn, Mars Planting, JanFrans vd Eerden, Josee Rothuizen.

Deel dit berichtFacebookXWhatsApp

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA