Interview met IHLIA’s Wilfred en zijn boekentips

Wilfred van Buuren

Wilfred van Buuren, IHLIA’s hoofd Collectie, is onlangs door de OBA geïnterviewd over onder andere het werk van IHLIA, Prideweek, emancipatie en het belang van zichtbaarheid.

“IHLIA is een collectie van lhbti-erfgoed. We doen mee met het Huis van Alle Talen in de OBA en hebben samenwerkingsbanden met onder meer Atria Kennisinstituut voor Emancipatie en Vrouwengeschiedenis, het International Institute of Social History en het Stadsarchief, maar ook met buitenlandse instellingen, waaronder Queer Search, een koepelorganisatie voor Duitstalige lhbti-musea in Berlijn, München en Wenen. We zoeken ook de samenwerking op met jonge theatermakers, die materiaal uit de collectie in voorstellingen opnemen.”

Als leuk extraatje geeft Wilfred aan het eind van het interview ook enkele boekentips uit onze collectie.

Deze lijst varieert van De geschiedenis van mijn seksualiteit van Sofie Lakmaker tot het fotoboek Fire Island Pines: Polaroids 1978-1983 van Tom Bianchi.

Pride en het Queer Theater Festival in de OBA

Behalve het lezen van een goed boek, kun je tijdens de Prideweek in Amsterdam ook naar het Queer Theaterfestival in de OBA.

Het Queer Theater Festival viert de diversiteit aan talenten, stemmen en verhalen van artiesten, kunstenaars en hun publiek. De performers maken met verschillende kunstvormen en cultuuruitingen actuele en relevante maatschappelijke thema’s zoals grensoverschrijding, genderidentiteit en –diversiteit bespreekbaar. Als cultureel podium draagt het festival bij aan de zichtbaarheid van de lhbtqi+-gemeenschap bij het publiek.

Het festival vindt plaats tijdens de Pride en wordt gehouden van 28 juli t/m 8 augustus 2021 in het OBA Theater. Het Queer Theater Festival is een initiatief van de OBA in samenwerking met Theater van de Heelheid, Het Zuidelijk Toneel en studio 52nd.

Deel dit berichtFacebookXWhatsApp

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA