In memoriam: Sabrina ter Horst (1940-2021)- ‘Zo’n mooi leven krijg ik nooit meer’

Op dinsdag 20 april bereikte ons het verdrietige nieuws dat Sabrina ter Horst onlangs is overleden.

Sabrina nam een bijzondere plaats in binnen de transgender gemeenschap en zal erg gemist worden. Wij wensen Sabrina’s partner Jeanet, haar vrienden en familie veel sterkte toe.

Sabrina’s levensverhaal

Sabrina voelde zich al sinds haar vierde prettiger in meisjeskleding. Na haar studie had ze een carrière als burgeringenieur bij onze Koninklijke Marine.

Ze trouwde, maar toen haar huwelijk vanaf 1982 minder inhoud kreeg, onderzocht ze wat zij met haar vrouwelijke gevoelens kon en wilde gaan doen. Het medische traject sprak haar niet aan. Zij had geluk zonder hormonen al snel als vrouw en niet als ‘man in jurk’ te kunnen overkomen.

In 1986 ontmoette zij een vrouw met wie ze in 1990 als vrouw ging samenleven. In haar werk moest ze tot haar vervroegde pensionering in 1998echter als man leven.

Door een probleem met de zorgpolis kwam ze in 2006 in contact met de transgenderwereld. Daar voelde zij zich eerst een alien, maar werd vervolgens een soort activiste.

Met haar pensionering greep ze terug op haar jeugdpassie voor geluidsregistratie, bouwde een eigen studio en maakte in muziektempels opnames voor radio-uitzending.

Het afgelopen jaar is het levensverhaal van Sabrina beschreven in een van de Roze Levensverhalen. Via deze link kun je het levensboek Zo’n mooi leven krijg ik nooit meer helemaal lezen

Deel dit berichtFacebookXWhatsApp

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA