IHLIA bij het IDAHOT+ Forum

Op 15 mei jl. vond in Den Haag het IDAHOT+ Forum plaats, een bijeenkomst georganiseerd door de Nederlandse overheid en de Raad van Europa. Medewerkers Gerrit Weßel en Dewi Vrenegoor waren namens IHLIA aanwezig.

Tijdens de bijeenkomst werden drie Europese ranglijsten gepresenteerd die laten zien hoe landen ervoor staan als het gaat om lhbtiq+-mensenrechten. De ILGA Annual Review 2024, De Trans Rights Map van Transgender Europe, en de 2023 Good practices map van Organisation Intersex International Europe.

Door: Gerrit Weßel en Dewi Vrenegoor

Daarnaast volgden we een workshopsessie over effectief en overtuigend communiceren in een gepolariseerde context. Gerrit volgde een kennissessie over Oost-Europese queerorganisaties die tegen fake news strijden en Dewi een panel over intersectionele discriminatie en progressief beleid.

Hare Majesteit Koningin Máxima hield een toespraak, evenals Eurocommissaris Helena Dalli (klik op de links voor de toespraken), ook demissionair minister Dijkgraaf (OCW) was aanwezig. Hij presenteerde de ministeriële verklaring waar dit jaar 32 Europese landen zich committeren “aan het beschermen van de gelijke rechten en het behouden en verbeteren van de maatschappelijke positie en acceptatie van lhbtiq+-personen” (pdf (overheid.nl)).

Deel dit berichtFacebookXWhatsApp

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA