Foto gevonden in IHLIA-magazijn; herken je de dames bij Saarein?

In een hoekje van het IHLIA-magazijn stond een foto in een lijstje te wachten om ontdekt te worden. Op de achterkant van de foto staat ‘Western party Majorettes Saarein Amsterdam 1981’, met een stempel van fotograaf Gon Buurman erop.

Vrouwencafé Saarein

Tijdens de eerste vijf bestaansjaren van het café werd er van alles georganiseerd zoals moeder-dochterdagen, een poëzieavond, smartlappendag, een kreeftenfeest en vooral veel uitbundige verkleedpartijen.

Op 1 maart 1981 werd het fotostripboekje Calla & Lucy Go West van Loesje Raymakers, Carla Schrama en Margriet Onland gepresenteerd. Dat was een mooie aanleiding om er een verkleedfestijn aan vast te plakken met het thema Wild West. Saarein werd omgetoverd in een saloon met cowboys en showgirls en balen hooi. Er stond zelfs een echt paard!

Onlangs is fotograaf Gon Buurman overleden en daarom is deze ‘gevonden’ foto van de Majorettes ons zeer dierbaar. De fotostrip behoort tot de IHLIA-collectie. Mocht je een stukje strip willen bekijken, klik dan hier voor deel vijf van de serie.

Herken je de dames op de foto? Heb je ook zulke mooie herinneringen aan dergelijke Saareinfeesten en heb je daar beeldmateriaal van? Laat het IHLIA weten! Stuur een mail naar info@ihlia.nl.

Deel dit berichtFacebookXWhatsApp

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA