30 juni: dragkingprogramma over wat het betekent om samen als familie in drag te gaan

Momenteel is bij IHLIA de expositie Kin. te zien, een fotoserie gemaakt door documentair fotograaf Stacey Yates – alias ‘The Bill Please’. Hierin krijg je een bijzondere inkijk in het eerste Amsterdamse dragkinghuis:The House of Løstbois. Ter gelegenheid hiervan willen we dieper ingaan op de vraag wat het betekent om samen in drag te gaan.

Op 30 juni gaat ‘The Bill Please’ in gesprek met zijn dragouders ‘Taka Taka’ en ‘Vader Julius’. Tijdens dit dragfamiliegesprek praten zij over de structuur van hun gemeenschap, delen wat het betekent om samen in drag te gaan, en hoe zij zich gesterkt voelen door de collectieve queer gaze. Ze gaan in op de lokale dragkinggeschiedenis (of het gebrek daaraan), waarna Bill meer vertelt over het project en de ethiek van documentaire fotografie en zijn ervaringen met het fotograferen in drag.

Dragkingoptredens van ‘Naza Lotus’, ‘Alex Stranza’ and ‘Lucian Squid’ from The House of Løstbois maken deze gender non-conformerende middag af, daarna is er gelegenheid om onder het genot van een drankje verder te praten.

Wanneer? Donderdag 30 juni 2022 / 20.30 – 22.00 uur
Waar? Club Church, Kerkstraat 52, Amsterdam

Aanmelden? Mail naar aanmelden@ihlia.nl

Deel dit berichtFacebookXWhatsApp

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA