Workshop Subjectieve Atlas

IHLIA is een van de acht partners waarmee Arcam (Architectuurcentrum Amsterdam) en Subjective Editions de verschillende persoonlijke ervaringen verzamelen van de diverse bewoners en gebruikers die Amsterdam rijk is. Uiteindelijk zullen deze veelal onderbelichte belevingen in de Subjectieve Atlas van Amsterdam verschijnen.

De atlas zal breed verspreid worden onder beleidsmakers, architecten en cultuurmakers, zodat ze in gesprek kunnen gaan over diversiteit en de toegankelijkheid van publieke ruimten. De resultaten van dit project worden daarnaast in december tentoongesteld bij Arcam.

Workshop

Op dinsdag 29 maart werd de vierde workshop georganiseerd in een reeks van acht, voor iedere partner één. Dit keer was dus IHLIA aan de beurt.

Tien deelnemers meldden zich aan. Dit varieerde van vier middelbare scholieren van de GSA van het Cartesius Lyceum, twee (internationale) studenten, fulltime activist Vreer, Vriend van IHLIA-bestuurslid en architect Janfrans van der Eerden tot Queer Currents-curator Gijs Stork.

De dag begon met een rondetafelgesprek, uitleg over de Subjectieve Atlas en een brainstorm over ervaringen van de publieke ruimte.

Na de lunch gingen we over tot het uitwerken van de ideeën op creatieve en visuele wijze. Variërend van het in kaart brengen van trans vriendelijke plekken in de stad, lhbti-straatnamen, het mappen van plekken waar geweld is gepleegd tegen lhbti-personen, de representatie van sociaaleconomische ongelijkheid in de ruimtelijke ordening in Geuzenveld tot de ervaring van jonge queers in de stad Amsterdam.

Deel dit berichtFacebookXWhatsApp

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA