Vragenlijst voor onderzoek omtrent belevingen en perspectieven rondom hiv-genezing en hiv-genezingsonderzoek

Maaike Noorman en Tamika Marcos, promovendi aan de Universiteit Utrecht en Universiteit Maastricht, zijn vanaf 2020 bezig met een grootschalig onderzoek naar betrokkenheid van mensen met hiv en andere belangrijke sleutelgroepen in hiv-genezingsonderzoek.

Op dit moment staat er een vragenlijst online die de onderzoekers onder mensen met hiv, hun partners, en mannen die seks hebben met mannen hebben uitgezet.

Het invullen van de survey duurt ongeveer 25 minuten. De survey kan zowel in het Nederlands als in het Engels worden ingevuld. Naast dat deelnemers aan ons onderzoek bijdragen, leren ze ook over hiv-genezingsonderzoek. Zo staan er korte filmpjes in waar mogelijke hiv-genezingsstrategieën zoals block and lock and shock and kill worden uitgelegd. Deelnemers maken ook kans op één van de 45 waardebonnen van 20 euro.

Deelnemers aan de vragenlijst krijgen onder andere vragen over hun kennis over hiv-genezing, de betekenis en het belang van een hiv-genezing, veranderingen in negatieve denkbeelden over hiv en communicatie en taalgebruik bij hiv-genezing. Daarnaast stellen ze enkele achtergrondvragen over geslacht, leeftijd, seksuele oriëntatie, opleidingsniveau, hun geboorteland en dat van hun vader en moeder. Ook zullen ze naar hiv-gerelateerde percepties vragen door te vragen naar transmissierisico’s, de ernst van hiv, en het voorkomen van hiv. Deelnemers met hiv worden ook gevraagd naar hiv-gerelateerde indicatoren, zoals tijd sinds de diagnose, behandelingsstatus, meest recente CD4-celtelling en virale lading.

De nieuwe kennis uit dit onderzoek wordt gebruikt om de communicatie rondom hiv-genezing(sonderzoek) te verbeteren en de betrokkenheid van mensen met hiv en andere belangrijke sleutelgroepen te verhogen.

Deel dit berichtFacebookXWhatsApp

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA