Levensboek

Rob Kopijn

Schrijver: Michiel Weber

Boek 13.

Rob Kopijn werd geboren op 1 november 1939 in Soerabaja in het voormalig Nederlands-Indië. Op 14-jarige leeftijd maakte hij en zijn oudste zus Jane de drie weken durende boottocht naar Nederland. Beiden gingen apart in de kost in Haarlem.

Rob studeerde hij in Amsterdam voor onderwijzer, en ontmoette op dansles zijn ex-vrouw Bep. In 1965 vertrok hij met haar en zijn eerste dochter Sandra per boot naar Aruba om daar les te geven in het schoolvak Nederlands. Daar werd ook hun tweede dochter Yvette geboren. Ze verbleven er vijf jaar.

Na terugkomst in Nederland verhuisde het gezin na Gouda naar Haarlem. Daar werkte hij op de Mariamavo en zou hij met enkele docenten hecht bevriend blijven.

Rob werd verliefd op een van hen: Jules. Het huwelijk stond onder druk. Rob werd lid van het COC en er volgden zogenoemde huiskamergesprekken met de Schorerstichting en Stichting Orpheus. In 1984 scheidden Rob en Bep.

Met Jules kreeg Rob geen relatie, maar wel met Frans, met wie hij tot op de dag van vandaag samenleeft en verschillende reizen naar Turkije, Japan, Indonesië, Frankrijk en Duitsland heeft gemaakt.

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA