Een gepassioneerde potteuze

Carla Brunott

Schrijver: Emma van Zalinge

Boek 29.

Carla Brunott wordt in 1938 in Utrecht geboren als oudste van vijf.

Ze doet in Rotterdam HBS-A op het befaamde Maria Virgo meisjeslyceum. In het schoolkoor wordt haar bijzondere zangstem ontdekt. Ze gaat naar het conservatorium en begint een zangcarrière. Die wordt abrupt afgebroken als ze haar stem kwijtraakt.

Na een zoekperiode besluit ze het klooster in te gaan, waar ze drie jaar bij de Benedictinessen van Egmond verblijft. Ze ontdekt daar dat ze lesbisch is, gaat naar Amsterdam en vindt haar eerste geliefde. Via het COC belandt ze in de Vrouwenbeweging.

Ze richt samen met anderen vrouwenboekhandel Xantippe op, daarna vrouwendrukkerij Virginia en het tijdschrift Lust en Gratie.

Na haar werk als penningmeesteres voor een wetenschappelijke stichting gaat ze muziekwetenschap studeren. Jarenlang is ze vrijwilligster bij Mama Cash. Zij is actief geweest in het vluchtelingenwerk en in het Leerorkest voor kinderen in achterstandsposities.

Ze had al bijna dertig jaar een relatie met Esther en was een fantastische oma voor de kleinkinderen van Esther.

Kort na de presentatie van haar levensboek werd kanker bij haar geconstateerd. Krasse Car onderging enkele operaties, maar helaas kwam de ziekte terug. Ze overleed in augustus 2017.

Carla Brunott is in 2017 overleden

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA