Van vrouwen in Groningen tot Premsela

Behalve bij onze eigen exposities, kunnen ook andere musea gebruikmaken van onze collectie. Afhankelijk van het soort tentoonstelling, helpen we musea als het Van Eesteren Museum in Amsterdam en het Museum aan de A in Groningen met brochures, flyers, buttons en boeken voor hun exposities.

Beeld: uit de tentoonstelling Vraauwlu - Groningers die je wil kennen.
Foto gemaakt door Joost Nuijten

Expositie Dit is Premsela – Een relatie met boeken

De tentoonstelling Dit is Premsela – Een relatie met boekengecureerd en ontworpen door de Palestijnse curator Ali As’ad, komt voort uit de wens van het Van Eesteren Museum om de objecten uit de museumwoning in de schijnwerpers te zetten en te laten herinterpreteren door hedendaagse ontwerpers en curatoren. De museumwoning als onderzoeksplek. 

Te zien vanaf 26 maart t/m 23 april 2023  in Van Eesteren Museum (Amsterdam)

Expositie Vraauwlu – Groningers die je wil kennen

Gelijkwaardigheid tussen Groningers (v/m/x) is niet vanzelfsprekend, ook niet anno 2023. In vijf korte hedendaagse videoportretten zijn Groninger vrouwen aan het woord over hun leven en werk. Zo vertellen Hermke Rijpkema en Margriet ter Steege over vrouwencafé en -boekhandel Dikke Trui in de jaren 70. Willemijn Ahlers deelt haar ervaringen over haar werk bij de politie als trans vrouw.

Te zien t/m 11 juni in Museum aan de A (Groningen)

Dankzij IHLIA is een rubriek op de site waarin we laten we zien wat schrijvers, programmamakers, kunstenaars, studenten, onderzoekers en beleidsmakers etc. zoal maken en ontwikkelen met hulp van de IHLIA-collectie

Deel dit berichtFacebookXWhatsApp

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA