Vacature: Medewerker collectiebeheer (gesloten)

De vacature is gesloten, je kan niet meer reageren.

Door een donatie van het Mondriaanfonds kan IHLIA LGBTI Heritage het team tijdelijk uitbreiden met een medewerker collectiebeheer. Deze maakt deel uit van een klein team collectiebeheerders en een hoofd collecties.

Het team collecties is gezamenlijk verantwoordelijk voor het verzamelen, ontsluiten en overig beheer van de collecties, waaronder archieven en een bibliotheek. De gezochte medewerker heeft haar/zijn/hun eigen inbreng bij de relaties met de lhbtiq-gemeenschap van kleur en bi-culturele lhbtiq’ers. Deze relaties zijn voor het verzamelen van het materiaal van de hedendaagse ontwikkelingen in de queer community van belang. De medewerker gaat een bijdrage leveren aan het mogelijk maken van archiveren van social media.

De medewerker ondersteunt de informatiedienstverlening voor klanten die gebruik maken van de collecties van IHLIA. Ook draagt de medewerker gezamenlijke verantwoordelijkheid bij het zoeken en leveren van documenten ten behoeve van IHLIA’s eigen publieksprogramma, exposities en
communicatie, evenals bij projecten waar materialen voor nodig zijn.

De medewerker kan zelfstandig werken en in teamverband en vindt het belangrijk dat het erfgoed van de lhbtiq-gemeenschap wordt bewaard voor onderzoek en andere doeleinden.

Deel dit berichtFacebookXWhatsApp

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA