Stichting Vrienden van IHLIA(VvI) zoekt een bestuurslid

IHLIA is een zelfstandige organisatie gevestigd in OBA Oosterdok in Amsterdam. Hier verzamelt, bewaart en ontsluit ze relevante informatie over homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen, transgenders, interseksuelen, hun geschiedenis, leefwereld en cultuur. 

IHLIA heeft een unieke collectie boeken, archieven en foto’s die de geschiedenis vertelt van een deel van de samenleving dat tot voor kort onzichtbaar was. Zonder geheugen kan je niet veranderen. Dan is je verleden leeg. IHLIA is al veertig jaar het lhbti-geheugen.

De Stichting Vrienden van IHLIA (VvI) stimuleert mensen om met een financiële donatie bij te dragen aan de instandhouding en groei van de collectie van IHLIA. Daarmee worden bijzondere publicaties aangeschaft die voor IHLIA zelf te duur zijn, maar worden ook projecten van IHLIA zoals With Pride gesteund.

Het bestuur van de stichting VvI bestaat uit vier personen. Wij vergaderen ongeveer vier keer per jaar.  We zijn een uitvoerend bestuur en organiseren speciale bijeenkomsten voor de ‘Vrienden’, zoals de nieuwjaarsreceptie. Sinds kort staan we ook met een stand op Roze Zaterdag (zie foto). Ons doel is zoveel mogelijk Vrienden/ donateurs betrekken bij IHLIA.

Met het vertrek van een van onze bestuursleden is er plaats voor een nieuw bestuurslid en zoeken wij: een lhbti-persoon, gelet op de huidige samenstelling van het bestuur liefst een vrouw/ non-binair persoon van kleur, die:

  • beschikt over een breed netwerk binnen de lhbti-beweging;
  • beschikt over goede communicatieve vaardigheden en is creatief m.b.t. het denken en organiseren van activiteiten
  • streeft naar verbinding;
  • affiniteit heeft met het gedachtegoed van IHLIA.

Meer informatie bij Josee Rothuizen, bestuur VvI. Telefoon: 0633981581.

Deel dit berichtFacebookXWhatsApp

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA