Mosselezingen

De Stichting George Mosse Fonds van de Universiteit van Amsterdam stelt zich ten doel homo- en lesbische studies te bevorderen. Homo- en lesbische studies bestaat sinds 1978 aan de Universiteit van Amsterdam als specialisme binnen de sociale wetenschappen.

De Amerikaanse historicus George Mosse schonk bij zijn dood in 1999 een legaat aan de universiteit als erkenning van het belang van de cultuurhistorische benadering van homoseksualiteit in Amsterdam.

Met behulp van het fonds worden er lezingen georganiseerd, in samenwerking met IHLIA LGBTI Heritage, gegeven door mensen met verschillende achtergronden, maar die allen een raakvlak hebben met (homo)seksualiteit.

Eerdere Mosse-lezingen werden gehouden door Hafid Bouazza, Marjan Sax, Ruud Douma alias Dolly Bellefleur, Bas Heijne, Maaike Meijer, Gerardjan Rijnders, Gerrit Komrij, Gloria Wekker, Stephan Sanders, M. Februari, Ted van Lieshout, Jet Bussemaker, Mohammed Benzakour, Hedy d’Ancona, Simone van Saarloos, Gert Hekma, Karin Spaink en Haroon Ali.

De eerstvolgende Mosselezing is nog niet bekend

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA