Pride Amsterdam 2022

For English click here

Na twee jaar van beperkingen, kan het weer! Van 30 juli t/m 7 augustus 2022 kun je in Amsterdam naar ongeveer 300 activiteiten tijdens de Pride. IHLIA is natuurlijk ook van de partij. We organiseren een tentoonstelling in de OBA, maar werken ook samen met Kunstfort bij Vijfhuizen.

Hieronder ons overzicht. Daarnaast vind je links naar programma’s die door andere organisaties worden georganiseerd en die IHLIA-bezoekers ook interessant zullen vinden.

Herinneringen aan Gay Games Amsterdam 1998

EXPOSITIE
IHLIA-plein, 3e verdieping OBA

Op 1 augustus 2023 is het 25 jaar geleden sinds het grootste lhbti+-evenement ooit in Amsterdam neerstreek. Tijdens Gay Games Amsterdam 1998 kleurde de stad roze. In de Prideweek wordt dat herdacht met een minitentoonstelling bij IHLIA.

Pablo Lerma met Breaths Between

EXPOSITIE
Kunstfort bij Vijfhuizen

Pablo Lerma, die eerder bij IHLIA voor de tentoonstelling It Doesn’t Stop at Images in de afgelopen drie jaar onderzoek heeft gedaan naar het concept van mannelijkheid, ver­diepte zich in vloei­stoffen en voch­tig­heid in het ar­chi­tec­tu­rale eco­sys­teem van het Kunstfort.

Lerma dook in de Gerrit Jan Voscol­lectie van IHLIA. Gerrit Jan Vos ver­za­melde on­ge­veer 4000 fo­to’s van voor­na­me­lijk mannen in uni­form. De meeste fo­to’s da­teren van rond de Tweede We­reld­oorlog. Van som­mige van de vriend­schappen op de fo­to’s, zou de on­der­toon ge­zien kunnen worden als ho­mo-ero­tisch of ho­mo­sek­sueel.

Queer Theater Festival

FESTIVAL
OBA-theater

Met diverse theaterproducties worden verhalen verteld vanuit verschillende perspectieven van de queer community. Het Queer Theater Festival is een initiatief van de OBA in samenwerking met Het Zuidelijk Toneel, Theater van de Heelheid, stichting Zou jij het zijn, De Gemeenschap. 

Senior Pride

DIVERSE ACTIVITEITEN

Op de website Oud Roze Agenda kun je de activiteiten in het kader van Senior Pride 2022 vinden. De woonzorgcentra hebben een mooi programma gemaakt zodat bewoners van de huizen, maar ook geïnteresseerden deze kunnen bezoeken.

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA