Online WikiVrijdag met IHLIA en Atria

De Online Wikivrijdagen worden gezamenlijk georganiseerd door IHLIA, Atria en Wikimedia Nederland. Ons doel: deelnemers in staat stellen om zelf meer vrouw gerelateerde en/of lhbti-onderwerpen te beschrijven op Wikipedia.

De WikiVrijdagen zijn heel laagdrempelig en vrij in te delen, jij bepaalt zelf bij welke groep je aansluit en of je tussentijds van groep verandert.

Zo is er voor diegene die al wat Wikipedia kennis hebben de mogelijkheid om samen een artikel te schrijven en te publiceren. Daarnaast is er elke bijeenkomst voor starters de mogelijkheid om een introductie van Wikipedia te volgen en/of vragen te stellen.

De Online WikiVrijdag is gratis online te volgen op de volgende data:

  • Vrijdag 24 september – 14.00 tot 16.00 uur – inschrijfformulierDe inschrijving sluit op donderdag 23 september
  • Vrijdag 22 oktober – 14.00 tot 16.00 uur – inschrijfformulierDe inschrijving sluit op donderdag 21 oktober

Inschrijven

Inschrijven (zie de linkjes hierboven) is een vereiste, zo kunnen we je de inlogcodes voor de online WikiVrijdag omgeving toesturen. We werken met Zoom; de inloggegevens ontvang je een dag van tevoren.

WikiVrijdag 24 september

Op 24 september ontvangen we je graag bij de online WikiVrijdag. De WikiVrijdag wordt gehouden in Zoom en duurt van 14.00 uur tot 16.00 uur. Je bent van harte welkom, of je nou beginner bent of ervaren bewerker.

Programma
  • Gevorderden

Met diegenen die al wat Wikipedia ervaring hebben schrijven en publiceren we samen een Wikipedia artikel. Je kunt aan de slag met een Nederlandstalig artikel schrijven over Mary Anne Talbot (op de Engelstalige Wikipedia is er een artikel over haar), een Engelse die mannelijke kleding droeg en soldaat en matroos werd tijdens de Franse Revolutionaire Oorlogen.

Of geef je de voorkeur aan het schrijven aan een artikel over Vrouwensleutelwerkplaats De Knalpot?

We overleggen tijdens de WikiVrijdag in september welk onderwerp je voorkeur heeft en welke taak jij wilt oppakken. Vervolgens gaan we samen aan de slag met het zoeken van informatie en de opzet van het artikel.

Ook na afloop van de WikiVrijdag kun je verder werken aan jouw onderdeel, zodat we tijdens de WikiVrijdag op 22 oktober het artikel kunnen afronden en publiceren.

Vanuit Atria en Ihlia is begeleiding aanwezig om je op weg te helpen met bronmateriaal.

  • Starters

Voor starters is tijdens deze WikiVrijdag de mogelijkheid om meer te leren over het bewerken van Wikipedia. Bekijk als voorbereiding deze korte video, dan heb je bij aanvang van de WikiVrijdag al een goed beeld van hoe Wikipedia werkt.

Tijdens deze starterssessie is er een ervaren Wikipediaan die je verder op weg helpt, links naar achtergrondinformatie geeft en waaraan je al je vragen kunt stellen.

WikiVrijdag 22 oktober

De WikiVrijdag van 22 oktober staat in het teken van thema ‘Aan het werk’ in het kader van Maand van de Geschiedenis’. Het definitieve programma volgt binnenkort.

Je kunt er in ieder geval van uitgaan dat op 22 oktober verder gewerkt wordt aan de artikelen die zijn gestart tijdens de WikiVrijdag van 24 september.

Startende Wikipedianen kunnen terecht voor vragen die zij hebben naar aanleiding van hun eerste stappen op Wikipedia. Het definitieve programma volgt z.s.m.

Wij heten je van harte welkom bij de WikiVrijdagen, graag tot ziens!

Thea Sibbel, namens IHLIA

Ellen Verpoorten, namens Atria

Denise Jansen, namens Wikimedia Nederland

Meer informatie

Meer informatie over deze middag vind je hier.

Deel dit berichtFacebookTwitterWhatsApp

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA

Agenda

[MEC id=”1825″]

Archief activiteiten

[MEC id=”1896″]

X