IHLIA volop in de belangstelling bij buitenlandse bezoekers

IHLIA ontvangt de laatste maanden veel bezoekers uit het buitenland. En dan heb ik het niet over studenten – dat zijn vaak ook buitenlanders, maar van Nederlandse universiteiten. Dat zijn er ook al gauw meer dan tien per maand. Het gaat ook niet om de reguliere onderzoekers die de collectie raadplegen. Die komen meestal uit Nederland, maar vaak ook van verder weg: uit Duitsland of Polen, van Canada tot Mexico.

Het gaat nu specifiek over de bezoekers die komen voor het fenomeen IHLIA. Vaak collegae van andere queerarchieven.

Door: Wilfred van Buuren, hoofd Collectie IHLIA

Beeld: Sarah Schulman (links) op bezoek bij IHLIA

Eind vorig jaar mochten we onder andere Sarah Schulman verwelkomen, een beroemde lesbische schrijfster en activiste uit New York, plus een zevenkoppige delegatie van de Háttér Archieven uit Boedapest, twee personen van de Lesbian and Gay Archives of New Zealand (LAGANZ) uit Wellington en last but not least Orla Egan van het Cork LGBT Archive in Ierland.

Wilfred van Buuren en Orla Egan (foto gemaakt door Jacob-Lily.net)

In de eerste twee maanden van 2024 hadden we Klaus Müller van het U.S. Holocaust Memorial Museum (standplaats Berlijn) over de vloer en een onderzoekster van het Getty Research Institute uit Los Angeles. Bovendien twee heren van de LGBT+ Library uit Kopenhagen. En vier personen van Collectif Archives LGBTQI+ uit Parijs. Onze Franse collegae krijgen na decennia soebatten nu eindelijk een eigen ruimte voor hun archieven. Bonne chance!

Onze Franse collegae

Al deze bezoekers kregen een uitgebreide rondleiding door de collectie van IHLIA, er werden ervaringen gedeeld en inspirerende gesprekken gevoerd en uiteraard geschenken uitgewisseld.

IHLIA wordt dus bij een internationaal publiek steeds bekender! Niet alleen wat de collectie betreft, maar ook qua uitstraling en bereik.

Deel dit berichtFacebookXWhatsApp

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA