IHLIA feliciteert Glenn Helberg en Naomie Pieter met de Jos Brinkprijs

Gisteren werd bekend dat de Jos Brink Oeuvreprijs 2021 is toegekend aan Glenn Helberg. De psychiater en activist kreeg een kunstwerk en een geldbedrag van 10.000 euro. De innovatieprijs ging naar Naomie Pieter.

De prijzen werden uitgereikt door minister van Emancipatie Ingrid van Engelshoven in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Glenn Helberg

“Glenn Helberg is de Mental health father van de queer community”, aldus de jury van de Jos Brinkprijs 2021. Hij zet zich in met een menselijke en intersectionele aanpak en de jury heeft veel waardering voor de moed en het doorzettingsvermogen die daar voor nodig zijn.  

Helberg is een Curaçaos-Nederlands psychiater en activist. Hij zet zich al decennia lang op diverse manieren in voor lhbti-personen, in het bijzonder voor de Arubaanse en Antilliaanse lhbti-beweging.

Naomie Pieter

De Jos Brink Innovatieprijs 2021 is voor Naomie Pieter. Pieter zet zich intersectioneel in voor de lhbti-gemeenschap en specifiek voor queer mensen van kleur.

Volgens de jury spreekt zij zich uit over belangrijke thema’s en zet zich daar voor honderd procent voor in. Pieter organiseerde de Vrouwenemancipatieboot bij de Pride Amsterdam en was jongerenambassadeur in Den Haag. Ze richtte de The Black Queer Archives en Black Queer & Trans Resistance Netherlands op. Ook richtte ze binnen Pride Amsterdam de Pride of Colourcommissie op en organiseerde zij de eerste Black Gay Pride NL.

Meer informatie vind je op de website van de Rijksoverheid.

Bekijk ook gerust de uitreiking via een livestream terug.

Deel dit berichtFacebookXWhatsApp

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA