Herinneringen aan Gay Games Amsterdam 1998

Het was een mijlpaal in de Roze Revolutie en voor veel mensen een hoogtepunt in hun leven: Gay Games Amsterdam 1998. Op 1 augustus 2023 is het 25 jaar geleden dat dit unieke sport- en cultuurevenement begon. Dat gaan we vieren!

IHLIA bewaart het archief van dit bruisende evenement, maar wat zijn de verhalen achter al die bijzondere archiefstukken? Samen met oud-deelnemers en -organisatoren gaat IHLIA de herinneringen verzamelen en delen.

In de aanloop naar augustus 2023 komen hier de Gay Games prikkelend tot leven via bekende en onbekende anekdotes en verhalen, filmpjes en foto’s.

Samen gaan we trots terugkijken en genieten van het evenement dat Amsterdam eventjes tot de Gay Way to Europe maakte. Bekijk de eerste herinneringen, reageer en deel je eigen herinnering en foto’s op een speciale website: gaygames98.ihlia.nl

Deze website is vanaf vandaag officieel online en gaat daarna steeds verder groeien. De eerste vier herinneringen kun je nu al bekijken!

Deze nieuwe website is een activiteit van IHLIA en de Initiatiefgroep Gay Games Amsterdam 1998-2023, bestaande uit Marian Bakker, Marc van den Broek, Janine van Doorn en Paul van Yperen. De redactie van de website bestaat uit Marian Bakker, Emma van Zalinge en Paul van Yperen.

Movisie werkt daarnaast aan een meerjarig storytellingproject over Gay Games Amsterdam 1998 dat op 1 augustus 2023 wordt afgerond. Bekijk die ervaringsverhalen hier.

Deel dit berichtFacebookXWhatsApp

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA