29mrt10:0017:00Workshop Subjectieve AtlasVerzamelen van verschillende persoonlijke ervaringen van de diverse bewoners en gebruikers die Amsterdam rijk is10:00 - 17:00

Details

Voel jij je betrokken bij Amsterdam? En hecht je waarde aan een inclusieve stad die een meerstemmig verhaal vertelt, waaronder dat van de queergemeenschap?

Geef je dan op voor de workshop Subjectieve Atlas op 29 maart 2022 van 10:00 – 17:00 uur die Architectuurcentrum Amsterdam (Arcam) en Subjectieve Editions organiseren. Er is een onbelaste en vrijwillige vergoeding a €180 per deelnemer beschikbaar.

Subjectieve Atlas

Met acht partners, waaronder IHLIA LGBTI Heritage, willen Arcam en Subjective Editions de verschillende persoonlijke ervaringen verzamelen van de diverse bewoners en gebruikers die Amsterdam rijk is. Uiteindelijk zullen deze veelal onderbelichte belevingen in de Subjectieve Atlas van Amsterdam verschijnen. De atlas zal breed verspreid worden onder beleidsmakers, architecten en cultuurmakers, zodat ze in gesprek kunnen gaan over diversiteit en de toegankelijkheid van publieke ruimten. De resultaten van dit project worden daarnaast tentoongesteld bij Arcam.

Om een betere representatie van de Amsterdamse bevolking visueel in kaart te brengen, organiseren de twee instellingen workshops voor elk van de partners. In de workshop in samenwerking met IHLIA staat het verhaal van de lhbtqi-gemeenschap centraal. En daar is jouw inbreng voor nodig!

Workshop

We nodigen je uit om tijdens de workshop mee te doen aan een brainstorm over mogelijke ‘cartografische’ manieren om de stad via de persoonlijke beleving van de publieke ruimte in kaart te brengen. Na de workshop geven de deelnemers afzonderlijk hun beleving visueel vorm, denk bijvoorbeeld aan infographics, kaarten, foto’s, vlaggen en tekeningen. Het Arcam-team verzamelt vervolgens deze bijdragen en ontsluit ze tezamen met de andere bijdragen over Amsterdam in het redactielokaal in Arcam, en uiteindelijk in de publicatie Subjectieve Atlas van Amsterdam.

Bij deze roepen we Amsterdamse lhbtqi’ers op om zich aan te melden voor de workshop. Uit de aanmeldingen zullen we tien personen selecteren. Bij de keuze letten we op een zo breed mogelijke afspiegeling van de gemeenschap. Er is een onbelaste en vrijwillige vergoeding a €180 per deelnemer beschikbaar.

Vermeld bij je aanmelding de volgende gegevens:

–     Naam
–     Leeftijd
–     Stadsdeel
–     Wat voor associaties krijg je bij de volgende woorden?: publieke ruimte, lhbti-spaces, (on)toegankelijkheid, in/uitsluiting. We zijn benieuwd naar jouw ideeën (max. 100 woorden, steekwoorden mag ook).

Stuur je gegevens door via: aanmelden@ihlia.nl

Meer lezen

Tijd

(Dinsdag) 10:00 - 17:00

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA