17mrt19:3021:00Uitgesteld[UITGESTELD] With Pride: Regenbooggeschiedenis zijn wijEen inspirerende intersectionele reis onder leiding van Devika ChotoeEr wordt gezocht naar een vervangende datum en locatie19:30 - 21:00

Details

Wegens omstandigheden wordt de bijeenkomst uitgesteld. Naar een alternatieve datum en locatie wordt gezocht.

De tentoonstelling >With Pride: Regenbooggeschiedenis & jij schijnt het licht op Nederlandse lhbtqi+-geschiedenis. In deze tentoonstelling vind je de inspirerende verhalen van hen die de weg vrij(er) hebben gemaakt voor lhbtqi+-personen na hen en de verhalen van zes scholieren die reflecteren op hoe die geschiedenis nu nog doorklinkt in hun eigen leven.

Deze avond brengen we de geschiedenis en de tentoonstelling tot leven.

Maak kennis met:

  • Maaike Meijer en Sadali Koralege in gesprek over >Paarse September en radicaal feminisme in de jaren 70 en nu
  • >Anne Krul en Feargal Agard over >Strange Fruit en BIPOC-activisme vanaf de jaren 80
  • Mavis Klaverweide en haar spokenwordperformance

    Mavis is geboren op 21 december 1955 en is een beeldend kunstenares en dichteres uit Suriname. Op 4 oktober 1974 vertrekt ze naar Nederland en vestigt zich in de levendige en kleurrijke hoofdstad Amsterdam. Hier woont en werkt ze tot op heden.
    Op haar zoektocht naar iets zinvols in het leven, begint ze in 1985, op geheel eigen wijze, haar ervaringen als Surinaamse vrouw en wereldburger op te schrijven. Vanaf 1988 begint ze te tekenen, te schilderen, en ook kleine en grote percussie te spelen o.a. dyembe, congas, kwabanyi, tumba, hari, koti, shakers, claves, cowbell, rainstick en thundersticks.
    Met tentoonstellingen van haar tekeningen en schilderijen en ritmische poëzie- en prozavoordrachten met diverse percussie, tracht zij mensen te bereiken in hun diepste gevoel voor zichzelf en elkaar.

Een inspirerende intersectionele reis door de tijd waarbij vragen vrij staat. Hoe was het om toen actief te zijn? Hoe is het nu? Welke onderwerpen leven nog en welke zijn we voorbij? Hoe verandert de manier waarop we over zaken praten? En alles wat je verder nog wil weten.

Het gesprek wordt gemodereerd door Devika Chotoe, performance artiest, schrijver en curator, als ook mede-oprichter van Hindostaans & Queer en ambassadeur van Fite Qlub.

Wil je hierbij aanwezig zijn? Meld je aan via aanmelden@ihlia.nl

Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door Fite Qlub.

Meer lezen

Tijd

(Vrijdag) 19:30 - 21:00

Locatie

OBA Oosterdok (Forumzaal)

Oosterdokskade 143 (6e verdieping)

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA