16sep11:0013:00Transgender erfgoed in ZeelandVoor trans personen en geïnteresseerden uit Zeeland11:00 - 13:00

Details

De succesvolle reizende tentoonstelling Buitengewone geschiedenis. Transgender in Nederland is tot en met 22 september te zien in Zeeland. Op zaterdag 16 september is er een speciale rondleiding en workshop over trans en queer erfgoed. 

Rondleiding, workshop en lunch

Na een rondleiding door de expositie gaan we dieper in op de persoonlijke levensgeschiedenissen van oudere trans personen. We gaan onderzoeken hoe we inspiratie uit de geschiedenis kunnen halen. En hoe wij op onze beurt kunnen bijdragen aan het bewaren van transgender erfgoed voor de toekomst.

Als je wilt, mag je een stuk persoonlijk transgender erfgoed meenemen om over te vertellen. Na afloop is er voorzien in een lunch.

Begeleiders

De workshop wordt gegeven door Alex Bakker en Eveline van der Putte. Alex is historicus, schrijver en samensteller van de tentoonstelling. Eveline is een bevlogen verhalenverteller en auteur. Haar boeken Stormachtig Stil, levensverhalen van roze ouderen en Nieuwe Namen, levensverhalen van transgender ouderen zetten de bewogen levens van lhbtiq+-ouderen in de spotlight.

Meld je voor 1 september aan of vraag om meer informatie door te mailen naar: >alex.bakker@gmail.com

Tijd en plaats: 16 september, 11.00-13.00 uur, Bevrijdingsmuseum Zeeland, Coudorp 41 in Nieuwdorp (enkele minuten rijden vanaf Goes; carpool-opties in overleg met COC Zeeland).

Meer lezen

Tijd

(Zaterdag) 11:00 - 13:00

Locatie

Bevrijdingsmuseum Zeeland

Coudorp 41, 4455AH

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA