28mrt19:0021:30The Explainers: Decolonizing Gender Identity (lhbtqia+)Genderdiversiteit, discriminatie, emancipatie en het bevragen van dominante normen19:00 - 21:30 Toegang:Tickets vanaf €10

Details

In het kader van Queer Geschiedenismaand presenteert Museum Sophiahof in samenwerking met IHLIA LGBTI Heritage donderdag 28 maart een programma rondom gender en seksualiteit. Deze 6e editie The Explainers heeft als thema: Decolonizing gender identity. Genderdiversiteit, discriminatie, emancipatie en het bevragen van dominante normen staan deze avond centraal.

In deze zesde editie van het programma The Explainers verkennen we de rijke geschiedenis van genderdiversiteit en homoseksuele relaties in Indonesië. Hoe werd in verschillende delen van de pre-koloniale archipel over gender en homoseksuele praktijken gedacht? Welke normen en wetten stelde het koloniale regime in? En hoe wordt er nu omgegaan met gender- en seksuele diversiteit in Indonesië?

Programma
We gaan allereerst in gesprek met >Saskia Wieringa, emeritus hoogleraar Gender and Women’s Same-sex Relations Crossculturally aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de >Universiteit van Amsterdam, expert op het gebied van gender, seksualiteit en emancipatie in Indonesië. Samen kijken we naar de rijke geschiedenis van genderdiversiteit en homoseksuele relaties in Indonesië.

Vervolgens gaan we in gesprek met Sunny Jansen en Robinson Jouwe.

>Sunny Jansen is pr-manager, DJ en influencer en begeeft zich al jaren in de lhbtiq+-scene. Hoe ervaart zij als trans vrouw gendernormen in Nederland en hoe staan die ervaringen in relatie tot haar Indische en Molukse achtergrond?

Robinson Jouwe is pianist, zanger en componist. Hoe verhoudt zijn beleving van gender zich tot zijn roots uit West-Papua en op welke wijze speelt dit een rol in de Nederlandse samenleving?

We sluiten de avond af met een muzikaal optreden door >Robinson Jouwe en een borrel.

KOOP >HIER JE TICKETS

Meer lezen

Tijd

(Donderdag) 19:00 - 21:30

Locatie

Museum Sophiahof

Sophialaan 10 | 2514 JR Den Haag

Organisator(en)

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA