19novHele dag20decQuilts, Aids Memorial Day en Hellun ZellufKleine expo over quilts en Hellun Zelluf(Hele dag)

Details

Vanaf 19 november 2013 is bij IHLIA een kleine expositie ingericht over Quilts, Aids Memorial Day en Hellun Zelluf.

Dit naar aanleiding van het Amsterdam Museum dat stilstaat bij Wereld Aids Dag door vanaf 1 december nieuwe aanwinsten te tonen. Het betreft kostuums van de legendarische Hellun Zelluf (foto; Geert Vissers 1960–1992) die hij droeg in de Gay Dating Show. Daarnaast hangt er in de Schuttersgalerij een Aids memorial quilt.

De Aids memorial quilt is in 1987 ontstaan in San Francisco. Het is een verzameling gedenkdoeken met namen en beelden van mensen die zijn overleden aan de gevolgen van aids.Het initiatief bereikte ook Nederland. De Nederlandse verzameling bevat ondertussen 29 exemplaren; één quilt is te zien in de Schuttersgalerij van het museum, een tweede exemplaar hangt bij ons waar tevens een presentatie over quilts en Hellun Zelluf is ingericht.

Vissers kreeg in de jaren tachtig bekendheid als Hellun Zelluf door optredens in het Amsterdamse Anthony Theater. Later organiseerde en presenteerde hij de travestieshow Club Chique in discotheek Mazzo, waarin onder andere Nickie Nicole, Agnetha Immergeil en Vera Springveer optraden. Vanaf 1990 presenteerde Vissers als Hellun Zelluf op de Amsterdamse kabelzender Salto de Hellun Zelluf Show, later omgedoopt tot de Gay Dating Show. Het programma was een parodie op de relatieshow Op Goed Geluk en had onder andere tot doel om voorlichting te geven over de ziekte aids.

Meer lezen

Tijd

November 19 (Dinsdag) - December 20 (Vrijdag)

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA