15sepHele dag27novQueering ZuidoostDe betekenis van LHBT’ers in stadsdeel Zuidoost(Hele dag)

Details

De ruimte, het groen en de belofte van de nachtegaal maakten destijds de nieuwe Bijlmermeer aantrekkelijk voor veel mensen. Ook het onpersoonlijke van het nieuwe wonen in de Bijlmer sprak mensen aan, zo ook veel homostellen. Zij wilden los komen van het benauwde bekeken worden in de binnenstad. Lang duurde hun onzichtbaarheid echter niet: de flat Frissenstein heette al snel Flikkerstein.

Voor Queering Zuidoost onderzocht Imagine IC met vertellers uit Zuidoost hoe dit deel van de stad aan LHBT’ers de ruimte bood – en biedt. Hoe zijn LHBT’ers door de jaren heen zichtbaar geworden? Wie hebben het beeld bepaald? Welke emancipatiebewegingen waren er? Welke rol speelde de politiek in de beeldvorming? En zijn er ook mensen ‘tegen’? Hoe komen zij dan met LHBT’ers in gesprek?

In Queering Zuidoost wordt door het delen van verhalen, herinneringen, emoties en archieven de betekenis van LHBT’ers in het stadsdeel zichtbaar gemaakt. Maar het verhaal is niet af. Voeg uw eigen verhalen toe. Deel de krantenknipsels, foto’s, posters, buttons en herinneringen en zoek met ons en anderen naar de actuele betekenissen, verhalen, herinneringen, emoties en archieven van LHBT’ers en mensen die vanuit hun werk met seksuele diversiteit te maken hebben.

De expositie is ontwikkeld door Imagine IC

Meer lezen

Tijd

September 15 (Donderdag) - November 27 (Zondag)

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA