12janHele dag18mrtPrincesses of Sheba at NightFotoserie over zes jonge mensen uit Marseille die hun mannelijke en vrouwelijke identiteiten laten zien(Hele dag)

Details

Deze selectie van portretten is het eerste deel uit het documentaire fotoproject Lotheidoscope. Princesses of Sheba at Night vertelt het verhaal van zes jonge homoseksuelen in Marseille. Ieder heeft zijn eigen bijzondere geschiedenis, maar zij vinden elkaar in het gemeenschappelijke verlangen om zich als homoseksueel en cross dresser te uiten. Zonder het verbale en lichamelijke geweld waarmee ze afzonderlijk wel te maken krijgen.

Dus komen ze ’s nachts bij elkaar en maken zich klaar om uit te gaan. Prachtig aangekleed en op hun high heels flaneren ‘the girls’ – zoals ze zichzelf noemen – als prinsessen door de straten van Marseille. Samen voelen ze zich sterker en moediger en maken hun droom waar. Van de groep van twaalf, waar de zes deel van uitmaken, komen de meeste uit Maghreb-landen. Sommigen van hen groeiden op in Frankrijk, maar allemaal hebben ze een moslimachtergrond.

Deze moedige jonge mensen kiezen ervoor om in deze fotoserie hun mannelijke en vrouwelijke identiteiten te laten zien. Zij vertellen hun verhaal met trots, zachtheid en eerlijkheid; zij delen hun leven, hun angsten en plezier, hun verlangens en hun dromen voor de toekomst.

Voor het project Lotheidoscope maakt fotograaf Jean-Christophe Husson de foto’s en verzorgt zijn vrouw Delphine Gubert de teksten. Het koppel is afwisselend in Parijs en Amsterdam werkzaam.

Meer lezen

Tijd

Januari 12 (Vrijdag) - Maart 18 (Zondag)

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA