12meiHele dag02julPride FamilyEen selectie van foto’s rond het thema lhbt-familie(Hele dag)

Details

Foto: ©Stefan Jora, The Gay Families Project

Pride Photo Award is een internationale fotowedstrijd over seksuele en genderdiversiteit. In de voorgaande edities zagen we regelmatig de grote variatie aan regenboogfamilies voorbijkomen.

In veel landen kunnen stellen van hetzelfde geslacht niet trouwen of samen kinderen grootbrengen. Ze zijn uitgesloten van adoptie en gezamenlijk ouderlijk gezag over hun kinderen. Overal waar mensen streven naar gelijke rechten, zijn er fotografen die laten zien dat stellen van hetzelfde geslacht ook ouders kunnen zijn. De foto’s in de expositie Pride Family laten zien dat het onderwerp divers in beeld wordt gebracht.

In de tentoonstelling is onder andere de winnende foto van 2015 te zien van de Italiaanse fotograaf Marika Puicher uit de serie ‘Ella (she)’. De foto toon het transgendermeisje Eli, 11 jaar, die speelt in de tuin met haar jongere broertje Nacho .

Stefan Jora (VS) won de derde prijs in de categorie ‘Documentair’ in 2013 met zijn fotoserie ‘The Gay Families Project’. Jora is gevestigd in San Francisco en heeft ruime ervaring in de fotojournalistiek. Sinds 2009 reist hij door de Verenigde Staten om lhbt-ouders en kinderen te documenteren.

In de serie Daddy Cool van Martijn Gijsbertsen zien we vaders met kinderen.

Toch is het begrip familie breder getrokken in deze expositie. Moeders met gay zonen en stellen voor het leven maken eveneens deel uit van ‘Pride Family’.

Meer lezen

Tijd

Mei 12 (Vrijdag) - Juli 2 (Zondag)

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA