29aug14:0015:00OURstories-rondleidingen: ‘Buitengewone geschiedenis. Transgender in Nederland’Rondleiding door Sherry Jae Ebere en Matea Sahinpasic14:00 - 15:00

Details

De tentoonstelling ‘Buitengewone geschiedenis. Transgender in Nederland’ vertelt het verhaal van de lange weg van uitstoting en vooroordelen naar emancipatie en erkenning. Zeventig jaar geschiedenis van trans personen in Nederland komt samen in een visueel rijke expositie met levensgrote portretfoto’s, filminterviews en unieke objecten. 

Met persoonlijke verhalen tonen we de moed die mensen hebben (gehad) om zichzelf te zijn, dwars tegen maatschappelijke beelden en verwachtingen in. Ontdek de diversiteit en rijkdom van de Nederlandse transgendergeschiedenis!

Persoonlijke verhalen

In de OURstories-rondleidingen staan deze persoonlijke verhalen nog centraler. Je wordt als bezoeker meegenomen door twee personen uit de trans gemeenschap. Tijdens de tours laten de rondleiders hun favorieten uit de tentoonstelling zien, vertellen hun eigen verhaal en plaatsen kritische kanttekeningen.

Toegang en aanmelden

Gratis, beperkte capaciteit. Registreer je door te mailen naar aanmelden@ihlia.nl

Meer data

zondag 5 september, 14:00-15:00: rondleiding door Vreer Verkerke en Alejandra Maria Ortiz

zondag 3 oktober, 14:00-15:00: wordt zsm bekendgemaakt

Deze rondleidingen worden georganiseerd in het kader van het project TRANS ERFGOED NL. Onderdelen hiervan zijn de tentoonstelling ‘Buitengewone geschiedenis. Transgender in Nederland’ en een breed publieksprogramma met workshops, rondleidingen en een lezing.

De tentoonstelling, die t/m 10 oktober bij IHLIA gratis te bezoeken is, is gecureerd door Alex Bakker. Dit programma is mogelijk gemaakt door steun van de Gemeente Amsterdam.

Meer lezen

Tijd

(Zondag) 14:00 - 15:00

Locatie

IHLIA-plein

Oosterdokskade 143, 3e verdieping

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA