01aug17:0018:30Opening minitentoonstelling 'Herinneringen aan Gay Games Amsterdam 1998'Inclusief rondleiding17:00 - 18:30

Details

De Gay Games is een van de grootste lhbti-sport- en cultuurevenementen ter wereld. In 1998 vond de vijfde editie van dit evenement plaats in Amsterdam. Op 1 augustus 2023 is het 25 jaar geleden dat het unieke sport- en cultuurevenement begon en dat gaan we vieren!

Als opstapje naar het jubileumjaar kun je van 1 t/m 7 augustus 2022 bij IHLIA LGBTI Heritage de minitentoonstelling Herinneringen aan Gay Games Amsterdam 1998 bezoeken, die gekoppeld is aan de website gaygames98.ihlia.nl

Het archief van Gay Games Amsterdam 1998 wordt beheerd door IHLIA. Een object dat in dat archief ontbrak was het kostuum van Frau Antje. De man achter Frau Antje, Maxim Bezembinder, schenkt in het kader van het komende Gay Gamesjubileum het originele kostuum aan IHLIA.

Dit kostuum en een levensgrote foto van Frau Antje zullen worden gepresenteerd tijdens de officiële opening van de tentoonstelling samen met andere Gay Gamesmemorabilia.

Fotografe Marian Bakker, huisfotograaf van de Gay Games, legde de voorbereidingen en het evenement vast. Haar werk laat de sfeer van de Gay Games weer tot leven komen. Voor bezoekers van toen waren de Gay Games een onvergetelijk hoogtepunt.

De minitentoonstelling zal bij hen zeker veel herinneringen boven brengen. Voor wie nog nooit van de Gay Games Amsterdam 1998 heeft gehoord, laat je meevoeren op de intrigerende verhalen.

Programma

17.00 uur: Welkom + officiële opening
Marc van den Broek (oud-Gay Gamer en Volkskrantjournalist) presenteert de bijeenkomst. IHLIA-directeur Lonneke van den Hoonaard vertelt over de IHLIA-Gay Gamescollectie en de >herinneringswebsite, waarna Janine van Doorn en Paul van Yperen namens de Initiatiefgroep Gay Games Amsterdam 1998 een tipje van de sluier oplichten over de plannen voor jubileumjaar 2023. Hierna proosten we samen op de opening van de minitentoonstelling.

17.30 uur: Rondleiding
Marian Bakker neemt je mee door de expositie en vertelt meer over de Gay Games en de objecten en is er ruimte om onder het genot van een drankje samen herinneringen op te halen.

Foto: Frau Antje in het officiële programma 8 days of Friendship (fotograaf onbekend)

Meer lezen

Tijd

(Maandag) 17:00 - 18:30

Locatie

IHLIA-plein

Oosterdokskade 143, 3e verdieping

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA