11okt17:0018:30Opening expositie 'With Pride: regenbooggeschiedenis & jij'Met gasten Robin Lemònt en Anne Stoof17:00 - 18:30

Details

Met trots presenteert IHLIA de tentoonstelling With Pride: regenbooggeschiedenis & jij.

In deze tentoonstelling vind je de inspirerende verhalen van hen die de weg vrij(er) hebben gemaakt voor lhbtiq+-personen na hen, dus ook voor jou!

De tentoonstelling vertelt onder meer verhalen over de eerste protesten eind jaren zestig/zeventig, de aidsepidemie uit de jaren tachtig en negentig en BIPOC trailblazers.  De tentoonstelling nodigt je uit om te onderzoeken hoe de onderwerpen van toen nu nog steeds relevant zijn. Misschien zit je bij een GSA en herken je jouw GSA in de organisatie van Paarse September uit de jaren tachtig of in de onderwerpen waar Strange Fruit zich mee bezighield. Het verleden kan een enorme inspiratiebron zijn voor het heden.

>With Pride is het online platform voor regenbooggeschiedenis. Je gebruikt het bijvoorbeeld voor jouw (profiel)werkstuk of presentatie en jouw docent kan het gebruiken om de vaak heteronormatieve maatschappijleer-, geschiedenis-, en literatuurlessen leuker en inclusiever te maken. Op het platform vind je meer dan honderd verhalen over personen, organisaties en manifestaties.

In de tentoonstelling vind je tien highlights en video’s van zes jongeren waarin zij vertellen hoe regenbooggeschiedenis hen inspireert. We zijn benieuwd hoe With Pride jou inspireert! Kom naar de tentoonstelling, deel jouw verhaal op social media en maak kans op mooie prijzen. 

Na de opening op 11 oktober is de tentoonstelling vrij te bezoeken van maandag t/m vrijdag van 08:00 – 22:00 uur en van 10:00 – 22:00 uur in het weekend. 

Programma

Robin Lemònt, Youth Pride-ambassadeur 2021, opent samen met onder anderen de scholieren die hebben meegewerkt aan With Pride de tentoonstelling. Ook is er spoken word door woordkunstenaar Anne Stoof.

De winactie wordt mede mogelijk gemaakt door: HNTJong, Savannah Bay en Rose Stories

Meer lezen

Tijd

(Dinsdag) 17:00 - 18:30

Locatie

IHLIA-plein

Oosterdokskade 143, 3e verdieping

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA